EUPV demana al Govern que s’opose al fracking donades les intencions que s’entreveuen cap a l’interior de Castelló

comarquesnord.cat . Madrid . dijous, 7 de febrer de 2013 .
Etiquetes: , ,

El diputat de EUPV-Els Verds al Congrés, Ricardo Sixto, ha presentat una bateria de preguntes al Govern, en les quals trasllada la forta preocupació de Castelló per les intencions del Consell de permetre la pràctica coneguda com fracking o fractura hidràulica per a l’extracció d’hidrocarburs, “i que suposa alts riscos per al medi ambient, les persones, l’agricultura, la ramaderia i les reserves d’aigua. El Govern segueix callat davant una qüestió summament important i li exigim un pronunciament urgent, recordant-li, a més, que en anteriors legislatures alts càrrecs del PP, com González Pons o Rita Barberà, van eixir a l’atac cap a la possibilitat que es realitzaren prospeccions en el Golf de València”.

El diputat demana al Govern que tingue en compte la forta oposició, existent en el nord de Castelló cap al fracking, així com els advertiments dels grups ecologistes, i la pròpia experiència que ja es té d’aquesta pràctica en països. “Existeixen veritables riscos per al medi ambient, per a les persones i les reserves d’aigua. Ens preocupa la contaminació atmosfèrica que es pugui produir, així com la utilització de productes químics per extreure el gas, o l’impacte en l’agricultura i la ramaderia per l’alta ocupació del territori”, detalla el parlamentari.

Esquerra Unida ha reclamat en reiterades ocasions que el Consell s’opose a aquesta pràctica i pose els interessos dels municipis i la cura del medi ambient i les persones, per davant de les empreses del gas. “Atès que el Consell està actuant amb molta permissivitat i amb irresponsabilitat, demanem al Govern que intervingue sobre aquest tema, es prohibisque aquesta pràctica i s’aposteper un model energètic basat en l’estalvi, l’eficiència i les energies renovables”, reclama Sixto.

Més informació: | |