Una delegació de Berja visita Morella per a conèixer el sistema de geotèrmia del poliesportiu

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 8 de febrer de 2013 .
Etiquetes: ,

Este divendres l’alcalde de l’Ajuntament de Berja, a Almeria, acompanyat per altres responsables municipals d’este municipi han visitat la ciutat de Morella amb el propòsit de comprovar el funcionament dels sistemes d’estalvi energètic que s’han dut a terme en els últims temps a la localitat dels Ports.

En la visita, acompanyats per responsables municipals, la delegació de Berja ha pogut comprovar de primera mà el funcionament del sistema de geotèrmia del Centre Lúdic i Esportiu Jaume I, així com altres sistemes d’eficiència energètica d’instal·lacions particulars del municipi.

Cal recordar que l’ajuntament de Morella va posar en funcionament la geotèrmia en el Centre Jaume I el passat any 2011. Este sistema basa el seu funcionament en l’aprofitament de calor interna del planeta que capta la calor a través d’uns tubs i els distribueix per un circuit a través d’una bomba. Per mitjà d’este aprofitament es redueix la despesa derivada de la calefacció d’unes instal·lacions que posseeixen piscina climatitzada, jacuzzi, saunes, gimnàs, pista coberta o vestuaris.

En declaracions, el regidor d’hisenda, Amadeu Bordàs, destacava que “és important que altres localitats prenguen com a exemple la nostra perquè és una mostra que s’estan prenent decisions correctes”. L’edil morellà també explicava que “des de l’equip de govern es continua treballant en este sentit amb l’objectiu de ser més eficients i aconseguir un important estalvi”.

A més de les millores dutes a terme des de fa diversos anys en el Centre Jaume I, el consistori continua apostant per mesures d’eficiència i estalvi energètic i està treballant en diferents projectes com la instal·lació de sistemes de biomassa en el Col·legi de Primària o millores per a l’estalvi en la il·luminació municipal.

. Vídeo . Morella és exemple d’eficiència energètica

Més informació: |