La senyal de la CV-10 indicant Morella, “una realitat per insistència”

comarquesnord.cat . Castelló . diumenge, 10 de febrer de 2013 . 1 comentari
Etiquetes:

La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient ha comunicat este mateix matí a l’Ajuntament de Morella la senyalització de l’itinerari que porta a Morella mitjançant la CV-10. El cartell indica els quilòmetres per a arribar a la capital dels Ports per aquest vial.

La senyalització s’ha ubicat a la CV-10, abans de la seua bifucarció amb la CV-13, a l’altura del terme municipal de Cabanes. Morella s’ubica així en aquest important vial al lloc on també s’indiquen les distancies per a arribar a Benlloch i Sant Mateu.

La CV-10 es una de les carreteres que més trànsit suporta de la Comunitat, per la qual cosa, aquesta senyalització facilitarà informació als conductors amb destinació a Morella.

Cal indicar que la reivindicació al municipi d’aquesta senyalització es va iniciar quant es va inaugurar el tram d’autovia que arriba fins Benlloch-Vilanova, amb motiu de l’aeroport, en el qual, la desaparició de tota indicació referent a Morella va generar, i continuen arribant queixes en eixe sentit, moltes confusions que acabaven amb molta quantitat de vehicles i conductors a Torreblanca, quant la seua destinació inicial era la de Morella o Saragossa.

Per part del consistori, el regidor de Governació, Ernest Blanch, ha indicat que “malgrat no ser la senyalització que havíem sol·licitat des del Consistori, l’aparició del nom de Morella en els indicadors a l’altura de Cabanes es una ajuda per als conductors que volen arribar fins la nostra ciutat”. “Ha segut un llarg recorregut per a arribar on estem, després de dos plenaris amb les seues corresponents mocions, 3 informes tècnics i multiplicitat de converses mantingudes amb els responsables de la Conselleria que fins a dates molt recents havien segut molt reticents en la ubicació d’aquesta senyaletica, adduint sempre raons tècniques, que al final, només depenien d’una decisió política, que al final, s’ha acabat produint”, manifestava Blanch.

El regidor de governació ha recordat la conversa que fa unes setmanes es va produir a la Todolella, on es va possar de manifest al Secretari Autonòmic la falta de lleialtat institucional de la Conselleria amb l’Ajuntament per no donar solució ni contestació a aquest tema de vital importància per a la nostra ciutat. Per part de Blanch, es van demanar explicacions al Secretari Autonòmic, Victoriano Sánchez-Barcáiztegui, al convertir aquesta qüestió en un acte partidista a la Casa dels Caragols de Castelló, que nomès va concloure en indicar el nom del vial N-232 a les senyals i no el nom de Morella. Una vegada acceptades les disculpes del Secretari, de la conversa mantinguda, al final, es va arrancar el compromís en ferm de la ubicació de la senyal i que apareguere el nom de Morella en la mateixa.

Ara, la senyal, ja està ubicada, segons Blanch, “encara que no sigue, la senyaletica més adient i que demanava el consistori en principi, atenent que son senyals de direcció i no de distancia les més apropiades per evitar la confusió dels conductors, però entenem que potser una solució certament efectiva per a evitar d’alguna manera el desviament dels vehicles que venen cap a Morella”.

Més informació:

1 comentari

  1. No us enganyeu, el que ha sigut una decisió política ha sigut posar finalment Morella quan per normativa no us correspon.
    Per evitar disputes entre pobles sobre quin anunciar i quin no, hi ha unes normes escrites per regular-ho i pareix que heu conseguit saltar-les. Les senyals han de marcar el següent poble i el destí de la carretera, i la N232 no acaba a Morella.
    Podeu estar orgullosos del que heu conseguir, però els consistoris han d’estar per conseguir allò que és mereix el seu poble no per estar per damunt.