Calaceit aixecarà el seu tanatori municipal a la vora de l’antiga casa del metge

comarquesnord.cat . Calaceit . dijous, 14 de febrer de 2013 .
Etiquetes:

Calaceit començarà a aixecar el tanatori municipal en cosa de dies. Així ho va explicar el seu alcalde, Josep Maria Salsench, qui va concretar a l’informe d’alcaldia de l’últim ple (celebrat dijous 14 de febrer) que les obres de la primera fase han estat adjudicades per un valor de 30.426 euros a l’empresa Construcciones Colomer de Calaceit. El consistori va obrir un concurs a la baixa, en el que es van presentar cinc empreses de construcció de la localitat. Qui va presentar un pressupost més ajustat ha estat qui s’ha quedat amb les obres d’esta fase. Les obres partien d’una subvenció d’uns 35.000 euros.

En relació al projecte del nou tanatori municipal, Josep Maria Salsench va explicar per als micròfons de Ràdio Matarranya que primer “es va convidar a tots els paletes del poble a participar en el projecte”, que partiria d’una partida pressupostària d’uns 35.000 euros i que es faria en diverses fases. El projecte sencer està valorat en uns 120.000 euros, i l’alcalde de Calaceit va concretar que “allí on arribem farem una ratlla, i quan tornin a arribar diners seguirem treballant, amb les fases que faci falta”.

. Dos vies d’accés

El tanatori municipal s’aixecarà a la vora mateixa de la casa del metge, utilitzat ara com a magatzem, i tindrà dos vies d’accés. “El cotxe fúnebre entrarà de cul per la porta principal del pla” del carrer Sagrat Cor. “Hi haurà una avantsala, la sala on estarà la conservació dels fèretres, i per la banda de darrere (carrer San Jorge) hi haurà unes escales”. També hi haurà els lavabos i la sala de la vetlla. S’accedirà al tanatori per les escales que donaran al carrer San Jorge, encara que els minusvàlids podran utilitzar l’accés dels cotxes, entrada natural que hi ha en estos moments.

Salsench va destacar que el projecte tenia dos condicionants. Per un costat, “teníem el lloc, i també pensàvem en fer-ho el més pròxim possible al poble, però que hi hagués lloc per a aparcar”. Esta zona té “lloc suficient per a deixar el cotxe, i els ciutadans que vénen de fora poden deixar el cotxe aquí i fer la vetlla”. Des del consistori van apuntar també que la primera fase de les obres hauria d’estar acabada abans del 31 de març. Per tant, les obres començaran en qüestió de dies.

Més informació: