La reobertura de l’Hotel Cardenal Ram, al mes d’abril

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 14 de febrer de 2013 .
Etiquetes: , ,

L’Hotel Cardenal Ram de Morella compta els dies per a tornar a obrir les seues portes. Al principi, la data indicada era Pasqua. Però en aquests moments, tot apunta al fet que entrarà en funcionament durant el mes d’abril. “Hem estem treballant intensament per a obrir en Pasqua, però no serà fàcil perquè encara queda bastant treball, per la qual cosa no podem concretar data, però serà a l’abril” assenyalava Pablo Ripollés, de l’empresa familiar morellana Ripollés-Marín SL, l’escollida per la Diputació per a gestionar la infraestructura hotelera.

Actualment, les obres estan accelerades i quasi acabades. Principalment, en la zona interior. “Sobretot estem actuant i supervisant en les tasques d’habitacions i altres sales en les quals queden rematar quatre aspectes” indicava Ripollés. La setmana vinent esperen “poder equipar l’hotel i el menjador del restaurant”. Una de les notes positives de l’adjudicació abans de la fi de les obres, ha sigut que la pròpia família ha estat involucrada en l’impuls final del projecte. Un aspecte que va defensar en el seu moment l’Ajuntament. Alhora, també s’ha obert un procés de selecció de personal, amb 4 ofertes.

Un projecte que està tenint en compte en la remodelació l’accessibilitat. Entre els elements que es poden trobar en l’hotel estan les rampes de minusvàlids, així com una habitació especial que compta amb unes vistes privilegiades al carrer dels Porxes de Morella. En el carrer també s’adequarà una rampa per a facilitar l’entrada. A més, ja està instal·lat l’ascensor, encara que no està en funcionament. D’altra banda, aquest mateix dilluns es va intensificar el trasllat de mobles amb l’arribada de desenes de cadires que estaven en l’antic hotel i s’han restaurat per al nou. Altres mobles s’estan arreglant perquè puguen lluir quan el Cardenal Ram torne a obrir les seues portes a l’abril.

Es tracta d’una de les obligacions de l’adjudicatari per a completar la inversió a través de la compra d’equipament. Per la seua banda, la institució provincial ha invertit 1.112.540 euros per a dur a terme les obres de millora i remodelació de l’immoble.

El futur Cardenal Ram comptarà amb un total de 16 habitacions i un restaurant. Se situa en un emblemàtic edifici noble del segle XV d’estil gòtic, adquirit per la institució provincial en els anys seixanta per a preservar tant el seu patrimoni arquitectònic com a cultural i, així mateix, reconvertir-ho en hotel.

Més informació: | |