Rhamsés es reunix amb la Secretària de Dependència i li exigix un calendari de pagaments

comarquesnord.cat . València . dimecres, 20 de febrer de 2013 .
Etiquetes: , ,

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la Secretària Autonòmica d’Autonomia Personal i Dependència, Manuela Garcia, s’han reunit a València per a tractar diversos temes d’importància per a la localitat dels Ports. Una de les conclusions més importants de la trobada és que el primer edil morellà li ha exigit un calendari de pagaments per a solucionar el problema del deute que contrau la Conselleria de Benestar Social amb el municipi. Cal recordar que al consistori se li deuen més de 120.000 del Centre de Dia i de l’àrea de serveis socials, mentres que per a la Residència de la Tercera Edat la quantitat s’eleva fins als prop de 400.000 euros. La Secretària Autonòmica es va comprometre a abordar la qüestió i a realitzar nous pagaments dins del primer trimestre de 2013.

Rhamsés Ripollés valora de forma positiva la trobada i afirma que “és necessari que s’elabore un calendari de pagaments, per a evitar retrasos i que no es continuen acumulant quantitats pendents que dificulten la gestió en este 2013”. El primer edil indica que “el deute que manté la Generalitat amb l’Ajuntament, els col·lectius de la ciutat i particulars, asfixien la gestió i produïxen uns interessos que es podrien evitar amb l’elaboració i compliment d’un calendari de pagaments”. Ripollés també li va traslladar la Secretària Autonòmica “la necessitat de recolzar els serveis socials dels ciutadans, en estos moments de dificultats econòmiques”.

. Altres temes d’interés

A més de la qüestió relativa als impagaments de la Generalitat, l’alcalde també li va traslladar la importància per a Morella de serveis com el Centre de Dia, la Samu o la teleassistència. Ripollés explica que “l’Ajuntament està realitzant un gran esforç per a garantir els màxims serveis socials per als ciutadans, com el Centre de Dia o la teleassistència”. El primer edil també lamenta que en 2013 s’han eliminat ajudes per a la compra de material i millores en el Centre de Dia o que la Diputació de Castelló no es faça càrrec de la teleassistència, com sí que ocorre amb la de València i Alacant. Al respecte d’esta qüestió, les previsions també apunten que en 2014 la Generalitat tampoc es farà càrrec del servei. Cal recordar, que el consistori morellà va ser el primer que va anunciar que passaria a costejar la teleassistència, per a garantir el servei a 25 famílies de la localitat.

L’alcalde de Morella també li ha traslladat a la Secretària Autonòmica la preocupació dels veïns i veïnes de la comarca dels Ports per les informacions aparegudes en els últims dies de l’eliminació de l’únic servei parcial de Samu que hi ha en esta zona. Finalment, Rhamsés Ripollés ha insistit en el fet que s’ha de millorar la informació que es trasllada als usuaris de la Llei de la Dependència, ja que moltes vegades no entenen els constants canvis que es produïxen en la seua aplicació i això genera inquietud innecessària en la ciutadania, necessitada de que els poders públics transmeten confiança i seguretat en la gestió de serveis tan essencials relacionats amb la salut i el benestar de les persones.

Més informació: | |