L’Ajuntament de Morella considera “un atac als serveis sanitaris de la comarca” la possible eliminació de la SAMU comarcal de Vilafranca

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 21 de febrer de 2013 .
Etiquetes: ,

L’Ajuntament de Morella no entén que la Conselleria de Sanitat pretenga eliminar l’únic Servici d’Atenció Mèdica d’Urgència (SAMU) que hi ha en la comarca dels Ports. Des del consistori de la localitat es considera esta decisió com “un atac als serveis sanitaris de la comarca”, segons assenyala la regidora de benestar social Malú Blasco. A més, la delegada en esta matèria espera que “la Generalitat done marxa enrere, per tant, que no continue amb el seu retall en els serveis socials d’esta zona”. L’edila també ha mostrat la solidaritat del poble morellà amb el de Vilafranca, seu des de la que opera la SAMU a temps parcial, i el suport a les accions reivindicatives que realitzen per a exigir este servici.

Malú Blasco defén que “la SAMU és necessària per a poder donar una assistència sanitària ràpida, immediata i adequada a aquelles persones que ho necessiten i per a cobrir les necessitats bàsiques del servei sanitari”. Per això, creu que “és una greu irresponsabilitat eliminar l’únic servei d’assistència mèdica d’urgència de la comarca dels Ports, degut a que la SAMU de Vilafranca encara que está a més de 30 quilòmetres es la més prèxima al municipi”. Per a la regidora, “Morella i la comarca dels Ports mereixen una sanitat digna i una SAMU agilitza la primera exploració a un pacient i pot salvar més vides”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Morella ja porta més dés de quinze anys aprovant mocions per a exigir a la Conselleria de Sanitat que amplie els serveis de SAMU de la comarca dels Ports. L’última d’elles, va eixir endavant amb els vots del grup municipal socialista en el passat ple de setembre de 2012. Per això, Malú Blasco critica que “damunt de que no es reforça el servei, es pretén fer tot al contrari: eliminar l’única SAMU parcial que hi ha en la comarca”. La regidora també conclou que “mai qüestions tan íntimament relacionades amb els drets de les persones, com són la salut i la vida, no poden ser objecte del resultat d’una fulla de càlcul d’un despatx de València. Nosaltres sempre lluitarem contra estes injustícies”. Cal recordar que el centre hospitalari de Morella més pròxim està a Vinaròs, a 70 quilòmetres i 45 minuts d’esta localitat i a una distància major de localitats que estan més a l’interior de la comarca. A més, les dos SAMUs que operen en l’actualitat més pròximes a Morella són les de Vilafranca (35 quilòmetres) i la de Sant Mateu (45 quilòmetres).

Més informació: |