Calaceit adjudica la gestió de la residència a la Fundació Terra Alta Segle XXI per valor de 19.500 euros al mes

comarquesnord.cat . Calaceit . divendres, 22 de febrer de 2013 .

L’ajuntament de Calaceit ha adjudicat la gestió de la Residència Sant Roc a la Fundació Terra Alta Segle XXI de Batea, entitat que ja portava la gestió de les instal·lacions des del 15 de març del passat any. Segons van confirmar fonts del consistori, va haver diverses empreses interessades en el concurs obert per a la gestió de la residència, però Terra Alta Segle XXI, va ser qui va presentar la millor oferta, adjudicant-se-li el contracte per 19.500 euros al mes.

Este canvi de contracte comportarà al mateix temps un augment de les taxes, que fins ara venien subvencionades de forma important pel consistori. Josep Maria Salsench, alcalde de Calaceit, va explicar que “adequarem les tarifes”. Les tarifes dels usuaris “continuaran estant subvencionades una mica, però es passarà de 860 euros que s’estaven cobrant ara als 1.050 euros”. Tot i això, l’alcalde va recordar que la Residència Sant Roc cada vegada té més serveis per als seus usuaris.

. Vàlids i no vàlids

Des del consistori de Calaceit, el seu alcalde va recordar que s’està treballant també perquè la Residència Sant Roc sigui tant de vàlids com de no vàlids. Josep Maria Salsench va dir al respecte que “estem treballant en esta situació, i estem mirant a través de Saragossa i de Terol per a donar-li la sortida d’emergència que ens reclamen”. Salsench va reconèixer que “ho tenim tot mig en marxa i esperem tindre novetats en breu”, i tot i que va concretar que “ja ho tenim pràcticament solucionar”, va dir que “no podem avançar res”.

L’alcalde de Calaceit va defensar el canvi que s’ha produït a la residència quant al número d’usuaris. “En vuit mesos l’hem deixat plena, i creiem que és una bona cosa tindre-la al poble i donar este servei a la gent gran. La intenció és seguir en esta línia”, encara que ara es treballarà en potenciar “el servei de Centre de Dia”, va remarcar Salsench. “Crec que val la pena donar altres tipus de servei per a la gent gran, ja sigui menjars, fer companyia, massatges o atenció que allí es dóna”.

. Vindre a dinar a la residència

Des del consistori es va explicar que s’estan buscant fórmules i serveis associats al menjar de la gent gran a través de racions individuals. També es va parlar d’un tipus de servei que hi ha implantat en algun municipi de la conca baixa del Matarranya com Favara, on la gent gran podia anar a la residència només a dinar. El mateix Salsench va explicar que “hem de treballar en estes coses, augmentar que vingue la gent aquí”, però si és necessari “i si s’han de repartir menús per les cases del poble, també ho farem”.