Vilafranca manifesta el desacord amb la Generalitat Valenciana per voler llevar la SAMU

comarquesnord.cat . Vilafranca . dissabte, 23 de febrer de 2013 . 1 comentari
Etiquetes: ,

Vilafranca ha demanat que no es retire el servei SAMU del municipi ni de la comarca dels Ports. Unes 500 persones han desafiat l’intens fred i s’han concentrat davant de les oficines municipals en el matí d’aquest dissabte per reclamar que aquest servei sanitari continue a Vilafranca. Les informacions que s’han conegut a les darreres jornades indiquen que el SAMU de Vilafranca podria deixar de prestar servei el dia 28 de febrer.

Amb la presència de l’Alcalde de Vilafranca, Óscar Tena i els membres de l’equip de govern, així com de l’Alcalde de La Iglesuela del Cid, Fernando Safont, es feia lectura d’un manifest per reivindicar aquest servei que ‘salva vides humanes’ i pel qual tants esforços es van fer fa 8 anys. La Conselleria de Sanitat vol retallar despeses actualment i sembla que aquest SAMU, operatiu 14 hores al dia, podria ser retirat en breu.

Vilafranca s’ha bolcat per protestar i la gent ha respost a la crida de l’Ajuntament del municipi. A l’acte s’han repartit més de 100 pancartes per ser penjades als balcons de les cases i que els veïns i veïnes del municipi han arreplegat. S’ha fet curt, ja que la demanda era superior a les pancartes existents i esta mateixa setmana es demanaran més. Una població indignada clarament amb la possibilitat de que es lleve el SAMU i que considera que amb la salut no es juga. Les grans distàncies existents amb els principals hospitals de la provincia fan que la presència d’una unitat d’aquestes característiques a la nostra comarca siga fonamental. Un servei que ha ajudat a que veïns de Els Ports pugueren ser atesos d’immediat davant malalties greus.

L’Alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, apuntava que la Generalitat Valenciana ha malgastat els diners de tots els valencians en obres i infraestructures que no eren necessàries i ara vol recuperar diners llevant serveis sanitaris bàsics per a la població. Tena afegia que “els ciutadans de Els Ports som ciutadans de primera i tenim els mateixos drets que els que viuen a les ciutats i al litoral. No poden llevar-nos el SAMU i lluitarem per que es mantinga. L’helicopter medicalitzat no pot accedir als nostre municipis molts dies a l’any donats els factors meteorològics i no estem disposats a que ens retiren l’únic servei sanitari urgent de que disposem”.

Per la seua banda, l’Alcalde de La Iglesuela del Cid, el socialista Fernando Safont apuntava que “el Govern d’Aragó i la Generalitat Valenciana tenen signat un conveni en el que s’indica que el SAMU amb seu a Vilafranca, en cas d’extrema necessitat, pot actuar a poblacions com La Iglesuela del Cid, Cantavieja i altres punts del Maestrazgo turolenc. Ens lleven dotació, ens lleven serveis…ens ho volen anar llevant tot”.

Cal destacar que l’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés ha remés un acord plenari del consistori morellà, solidaritzant-se amb l’Ajuntament de Vilafranca amb la concentració d’aquest dissabte pel matí i unint-se a la indignació per la retirada de l’únic servei SAMU de la comarca dels Ports.

Finalment, l’Alcalde de Vilafranca, Óscar Tena es mostrava molt satisfet per la fantàstica resposta dels veïns i veïnes del municipi amb la concentració i preocupat per les decisions que en matèria de Sanitat està prenent la Generalitat Valenciana. També incidia en la possibilitat d’organitzar una reunió de carácter comarcal i amb la presència d’alcaldes de la provincia de Terol per abordar la situació. El proper dilluns, l’Ajuntament de Vilafranca celebra un ple extraordinari en el que es debatran les properes protestes a realitzar davant d’aquest fet tant inhumà cap a la societat de la comarca de Els Ports.

Més informació: |

1 comentari

  1. Per això ens cal una SAMU, per que es fan pocs serveis; si sen fessin més, ens caldria un HOSPITAL.