Morella potenciarà la indústria agroalimentària i el turisme familiar i de naturalesa

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 24 de febrer de 2013 .

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va anunciar en la festa de l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca (Asetmico) les línies sobre les quals pivotarà l’estratègia en esta matèria en els pròxims mesos. El primer edil va informar el sector empresarial dels nous projectes que passen per potenciar els productes de la localitat i per ampliar l’oferta turística per als que visitants puguen disfrutar, encara més, de les seues estades en la localitat dels Ports.

Ripollés va començar el seu discurs, en un acte en què es va premiar el treball en matèria turística de l’ex-alcalde de la localitat Ximo Puig, afirmant que “durant tots estos anys, la col·laboració i el dinamisme en el treball conjunt entre els empresaris turístics i l’Ajuntament ha sigut fonamental per a impulsar projectes de gran rellevància per a Morella i, eixe camí conjunt és el que hem de continuar realitzant”. I, afegia que “davant d’una situació econòmica difícil com l’actual, la recepta ha de ser més innovació, més convicció, més treball i més iniciatives”.

Per això, va anunciar distints projectes nous en els què s’està treballant i que veuran la llum en les pròximes setmanes. Un d’ells és un nou impuls a la indústria agroalimentària, amb la creació d’una marca pròpia per a potenciar els productes càrnics que s’elaboren a Morella. Els altres dos, tenen a veure amb l’ampliació de l’oferta turística, per a oferir més alternatives de turisme familiar, naturalesa i aventura.

D’una banda, està la conversió de les Torres de Sant Miquel en la Torre dels Jocs i, de dotar-la de jocs d’habilitat i atraccions que ajuden a conéixer la història del municipi. Es tracta d’una iniciativa que pretén que els visitants disfruten de la visita a este enclavament, que per si sol ja és únic. D’altra banda, s’està treballant en un projecte de sendes del terme de Morella i rutes de BTT, millorant-se trams en mal estat i intentant oferir un servei integrat de busca de material, trasllats, restauració, aplicacions web, etcètera.

A més, Rhamsés Ripollés assenyalava que “cal apostar per les noves tecnologies. Vam ser pioners a crear l’Aplicació Turística de Morella i, ara hi ha passar a una segona fase, integrant més serveis de restauració i més informació turística”.