Dijous i divendres podrien registrar-se fins a 80l/m2 en forma de neu

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 25 de febrer de 2013 .
Etiquetes: , ,

Hivern pur i dur. Aquest panorama és el que s’està patint des del dissabte als Ports. En aquest episodi, de moment no s’han registrat importants nevades, que alguns models meteorològics situen de cara al dijous i divendres. Alguns, fins i tot apunten a precipitacions que en els dos dies podrien aplegar als 80 litres per metre quadrat en forma de neu.

De moment, les baixes temperatures són les que manen, acompanyades de forts vents que deixen una sensació de fred sota zero la major part del dia. El mercuri ha traspassat este dilluns els 0 graus en les màximes, amb 2,5 graus tant a morella, com a Vilafranca. Però va deixar mínimes en la matinada de diumenge a dilluns molt baixes, amb -4,5 graus als observatoris morellà i vilafranquí.

Un temps que no ha deixat incidències considerables, encara que el dissabte, el gel va causar males passades a vehicles que es van sortir de la via o a vianants que van tenir molts problemes per caminar pels carrers dels municipis de la comarca.
Unes gelades que persistiran els propers dies i que deixen fonts, basses i dipòsits completament congelats.
En localitats com Castellfort, havien d’utilitzar un bufador per poder obrir un establiment amb el tancament bloquejat per culpa del gel. També molts veïns tenen aquests dies problemes per arrencar els seus vehicles, fins i tot per obrir les portes per les baixes temperatures.

A tot això, se suma un vent que ha aplegat este dilluns als 100 quilòmetres per hora en punts com Catí o La Pobla de Benifassà. El fred permet que encara quedi una mica de rastre de la feble nevada del dissabte, esperant que arribin els propers dies que podrien deixar el registre de neu més important de la temporada.

Més informació: | |