El Ple de Morella exigeix a la Diputació que actue en el camí de la Canà

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 26 de febrer de 2013 .
Etiquetes: , , ,

El Ple de Morella s’ha tornat a unir per a exigir a la Diputació de Castelló i, amb caràcter subsidiari a la Generalitat, que es faça càrrec del manteniment del camí de la Canà i que millore el seu estat. A més, considera que el vial rural hauria de declarar-se carretera, perquè vertebra la comunicació de distints municipis i és molt utilitzat per veïns de tots ells.

El regidor de governació, Ernest Blanch, indicava que “el camí de la Canà està en molt mal estat, amb moltes deficiències i problemes que generen inconvenients, riscos i dificultats per als conductors que circulen per este vial, incrementats en els últims mesos en determinats trams que resulten pràcticament impracticables per a certs vehicles”. A més, afegix que “la Diputació de Castelló és la hipotètica i real titular de la carretera i, s’està fent càrrec del seu manteniment i senyalització des de fa anys, encara que no està fent absolutament cap manteniment de la mateixa, la qual cosa no és entendible des del punt de vista de la utilitat de les Diputacions”. Per això, assenyala que “els dos problemes existents en este vial són la possible assumpció de responsabilitats i l’estat en què es troba el vial, davant dels quals, s’han de prendre decisions adequades i amb caràcter immediat, per a evitar mals majors”.

L’edil recorda que l’Ajuntament no es pot fer càrrec d’este vial i, que si no es pot garantir la seguretat, per part dels municipis afectats, s’hauran de prendre mesures al respecte, encara que això supose un trastorn indesitjat per als usuaris de la carretera. Cal recordar que el consistori morellà ja va ser condemnat a pagar més de 50.000 euros d’indemnització per l’accident mortal d’una veïna de Vilafranca l’any 2003. Així, conclou que “per a l’Ajuntament de Morella, el manteniment i reparació d’esta carretera, és una greu càrrega econòmica per a les arques municipals i una injustícia formal, ja que esta carretera té un aprofitament superior al dels veïns de la localitat”.

. Resta del Ple

En la resta de punts de l’orde del dia, es va informar de diverses qüestions de l’àrea d’hisenda, com a informes de l’estat de tresoreria o el Pla d’Ajust. També es van aprovar per unanimitat els Plans Provincials d’Obres i Serveis en 2013, per a Xiva, Ortells i Morella, i la moció per a exigir a la Diputació que actue en la carretera CV-117, que en Xiva i Morella, es va constituir la comissió organitzadors del projecte “Morella 2014: 600 anys de la trobada entre el Papa Lluna, el Rei Ferran i Sant Vicent Ferrer” o es van adjudicar, amb els vots de l’equip de govern, les ajudes de cooperació amb el Tercer Món.

Més informació: | | |