Vilafranca anirà als tribunals si fa falta per a defensar la Samu

comarquesnord.cat . Vilafranca . dilluns, 25 de febrer de 2013 .
Etiquetes: , ,

L’Ajuntament de Vilafranca celebrava aquest dilluns un ple extraordinari per abordar diferents qüestions urgents. Una de les més destacades va girar al voltant de les intencions de la Conselleria de Sanitat de suprimir el servei SAMU amb base a Vilafranca el proper dia 28 de Febrer. El passat dissabte veïns i veïnes del municipi i d’altres poblacions afectades es concentraven a Vilafranca per protestar davant d’aquesta decisió. A més, també s’han penjat desenes de pancartes a les cases de Vilafranca amb el lema ‘Volem el SAMU’.

Óscar Tena, Alcalde de Vilafranca, explicava amb tota mena de detall a la sessió extraordinària tot el procés que ha tingut lloc als darrers 10 dies. Va ser el 15 de Febrer quan arribaven els primers rumors de la possible retirada del SAMU i dia a dia, l’Ajuntament de Vilafranca ha anat coneixent més detalls al voltant d’aquest fet. La Conselleria de Sanitat no ha confirmat ni desmentit fins ara aquestes informacions. Óscar Tena tindria la possibilitat de parlar amb el Conseller de Sanitat, Manuel Llombart, qui tampoc aportava cap novetat al respecte si bé li transmitia a l’Alcalde de Vilafranca, que els canvis serien explicats amb detall.

A la sessió, l’equip de Govern presentava una proposta d’acord amb tres punts per continuar reivindicant el servei SAMU a Vilafranca i a la comarca dels Ports. Un dels punts demana la rectificació de la Conselleria de Sanitat al voltant de la supresió del servei, un segon punt planteja la possibilitat de recòrrer als Tribunals de Justícia per defensar els drets dels ciutadans i en un tercer punt es pretén impulsar una campanya d’arreplegada de signatures. La proposta era aprovada per unanimitat.

El grup popular de l’Ajuntament de Vilafranca, informava que fins ara no s’havia pronunciat a l’espera d’una confirmació oficial per part de la Conselleria de Sanitat i que han exercit les seues mesures de pressió per a que no es retire el servei. També s’apuntava des del grup popular, que aquest dimecres s’espera la presència del Conseller de Sanitat a Castelló, on es podria conèixer la decisió oficial al voltant del servei SAMU a Vilafranca.

Més informació: | |