Ximo Puig anuncia una campanya “en defensa dels pobles amenaçats pel PP”

comarquesnord.cat . València . dilluns, 25 de febrer de 2013 .
Etiquetes: , ,

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha anunciat que els socialistes van a plantejar una campanya en defensa dels municipis perquè el PP “vol acabar amb els nostres pobles”, ja que, “llevant serveis públics, llevant la garantia de salut, la qual cosa estan fent és desertizar els nostres pobles”. Per a Puig, “el cost de la desertització dels municipis és molt elevat” i ha afegit que “el preu que pagarem els valencians i valencianes si finalment es desertiza el nostre territori serà molt alt en patrimoni cultural, en patrimoni natural i en la pròpia convivència perquè no podem viure tots en el 10% del territori i deixar l’altre abandonat”. Per això, ha anunciat “aquesta batalla per reforçar l’àmbit municipal”.

Puig, que s’ha referit en la roda de premsa a les retallades en el servei del SAMU, ha assegurat que “del que estem parlant és d’igualtat, perquè el problema que es produeix en aquests moment és que el PP després d’anys abandonant els pobles de l’interior ara estan intentant liquidar gran part dels nostres pobles”. Així, ha exigit que “s’actue amb transparència”, ja que, “solament tenim notícies d’aquestes retallades a través dels mitjans de comunicació perquè el responsable socialista de Sanitat a Les Corts, Ignacio Subías, ha preguntat en moltes ocasions sobre aquestes mesures i no s’ha donat cap informació sobre aquest tema”. Davant això, ha anunciat que els socialistes han presentat una pregunta pel procediment d’urgència al conseller de sanitat, Manuel Llombart, perquè concreti “on van a afectar aquestes retallades del SAMU i també de les unitats de suport vital” i perquè expliqui “els motius i el per què ho han fet amb nocturnitat i traïdoria”.

. “Els alcaldes i regidors fan possible que els pobles estiguin vius”

El secretari general del PSPV ha insistit que els pobles petits, sense ajuntaments, “haguessin caigut en l’anèmia absoluta” ja que, segons ha explicat, han estat “els alcaldes i regidors de tots els partits els que han estat donant la cara pel seu pobles”, que moltes vegades són ells els que obren la llum, l’aigua; en definitiva, ha sostingut Puig, “fan possible que els pobles estiguin vius”. Per això, ha rebutjat aquesta reforma institucional que “ataca als pobles més petits” que a més no resultarà una mesura d’eficiència econòmica sinó que “empobrirà al conjunt de tot el país”.

El dirigent socialista ha reiterat que el PSPV recolzarà a tots els pobles i totes les mesures que es facin en l’àmbit local en defensa de l’interès general al mateix temps que ha explicat que “no és només aquesta qüestió sinó el conjunt d’accions que s’estan duent a terme contra el món local”.

Finalment, Puig ha posat l’accent que el 50% dels municipis valencians i el 90% dels de la província de Castelló té menys d’1.000 habitants, un total de 214 pobles en total; així com que 383 municipis tenen menys de 5.000 habitants per ressaltar que “cal parar aquesta contrareforma del PP, que vol tornar al segle XIX” mentre els socialistes volen anar al XXI.

Més informació: | |