Diputació i ACRIPORTE firmaran un conveni per a la gestió de residus ramaders

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimarts, 26 de febrer de 2013 .
Etiquetes: ,

El vicepresident primer de la Diputació de Terol, Francisco Abril, va mantindre una reunió amb el president, Manuel Esteve, i vocals de l’Associació de Criadors del Porcí de Terol (ACRIPORTE) al municipi de La Codonyera (Mesquí). En el transcurs d’esta trobada es va informar del contingut del conveni que, pròximament, firmaran les dos entitats, a més d’altres assumptes d’interès relacionats amb el sector ramader de la província. Este acord facilitarà el desenvolupament del Pla de Gestió de Residus Ramaders en la província i està xifrat en 14.000 euros.

La Diputació va iniciar el 2003 este conveni de col·laboració pel qual, els ramaders de la província reben el seu suport econòmic que cobreix el 30% de les despeses originades per a la recollida i transport de residus, així com per a la compra dels contenidors homologats necessaris. L’ajuda d’enguany té un pressupost de 14.000 euros i permet sumar esforços en esta tasca comuna com és l’eliminació de residus ramaders. A la vegada, s’ofereix una solució adequada a l’increment registrat en l’ús de vacunes, medicaments i de productes fitosanitaris en la ramaderia.

. Com treballen

El treball que fa l’associació ACRIPORTE per a l’aplicació del Pla consisteix en informar els professionals del sector sobre la normativa vigent en matèria mediambiental i sobre la recollida de residus ramaders, així com també sobre les obligacions dels productors dels mateixos, a fi d’incrementar el número de explotacions ramaderes acollides al citat Pla. El número a finals de 2012 era de 2.461 explotacions. De totes estes, 93 són avícoles, 280 són bovines, 150 de conills, 943 ovines, 977 porcines i 18 d’altres espècies.

Es treballa així amb el propòsit d’assolir el panorama òptim contemplat pel Pla de Gestió Integral de Residus d’Aragó que considerava la necessitat que existís almenys, en cada comarca, un d’estos punts d’emmagatzematge. ACRIPORTE s’encarrega igualment del trasllat dels contenidors amb els residus des dels punts d’emmagatzematge intermedi fins a les plantes de tractament o eliminació situades en Cuarte de Huerva i La Pobla d’Alfindén, les dos a la província de Saragossa.

Més informació: |