Alerta roja als Ports per la que podria ser una de les nevades més fortes en anys

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 27 de febrer de 2013 .
Etiquetes: , ,

Alerta roja per nevades. Eixe és l’avís que ha decretat l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) per a este dijous a la nostra comarca. Estava prevista l’arribada de neu i es confirmen els pronòstics de que serà la més important de la temporada i de les més fortes dels darrers anys.

Des de principis de setmana, diferents models marcaven el registre d’uns 80 litres entre dijous i divendres. En principi, seran menys, però seran igualment molt significatius. La previsió de l’AEMET indica que serà una jornada, la de dijous, amb cel molt nuvolat, totalment cobert, amb ruixats dèbils a moderats que poden ser persistents i localment forts, podent acumular fins 60 litres per metre quadrat en 12 i hores, en forma de neu per damunt dels 700-800 metres amb un espessor de fins a 30 centímetres. Les temperatures mínimes en lleuger a moderat ascens, que facilitarà la caiguda de la neu, i màximes sense canvis. Els vents seran del nordest moderats.

Per tant, caldrà estar preparats per a este episodi de nevades. No es recorden avisos com el d’avui de l’AEMET de risc extrem amb alerta roja per nevades, per lo que el capítol pot ser molt important. Durant el matí del dimecres ha començat a nevar a Madrid i, moltes vegades, es compleix que unes hores després, el que passa a la capital d’Espanya arriba fins ací. De cara a esta vesprada-nit podria ser quan comencen a registrar-se els primers flocs de neu que s’allargaran durant tot el dijous. L’alerta roja està marcada entre les 6 de la matinada del dijous i les 12 de la nit d’eixa jornada, encara que el divendres seguirà nevant.

Més informació: | |