Melchor Rovira: “Es poden acumular més de 30 cm de neu, fins i tot 75”

comarquesnord.cat . Vilafranca . dimecres, 27 de febrer de 2013 .
Etiquetes: , , ,

El professor de l’IES de Vilafranca Melchor Rovira, aficionat a la meteorologia, fa una previsió de la nevada que espera la comarca dels Ports que indica que es podrien arribar a recollir fins a 75 centímetres de neu en casos extrems.

Rovira apunta a que, aquest dimecres, estarà el “cel ras al matí” i que “a partir de migdia aniran augmentant els núvols i al final del dia estarà tapat. Pot començar a nevar al final del dia de forma feble. Les temperatures pujaran lleugerament. El vent anirà girant a llevant i al final del dia bufarà entre fluix a moderat”

La previsió més cridanera és per a dijous 28, on “podríem tenir la nevada més important dels darrers anys”, El professor preveu que “el cel estarà tapat tot el dia i es preveu una nevada que s’intensificarà a partir de mig matí, i que pot acumular fins a mig metre de neu. A més serà una neu molt humida que pot provocar problemes de sobrepés. Potser al final del dia puge la cota de neu i acabe caient aiguaneu, en cas que tot fóra neu, l’acumulació total segurament passarà dels 50 cm. Les temperatures baixaran i voltaran els 0ºC tot el dia. El vent bufarà de llevant i gregal fluix a moderat”

L’episodi de neu es concentraria en dijous, però encara així, “divendres durant la matinada i fins a migdia encara pot nevar de forma moderada, després s’anirà aclarint. Sembla que el cap de setmana tindrem un ambient assolellat, amb temperatures prou més altes i sense vent. Potser a l’inici de la propera setmana tinguem un altre episodi de pluges, encara que menys important i sense neu”, conclou.

Més informació: | | |