La neu cau amb molta espenta al sud del Matarranya i qualla des de bon matí

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 28 de febrer de 2013 .
Etiquetes: , ,

Les previsions de neu s’han complert, i una forta nevada ha començat a caure des de les 8 del matí a la zona sud del Matarranya. Precipitació en forma de neu que ha començat a collar amb molta força als pobles de major altitud de la comarca i que a les deu del matí ja acumulava dos dits en els seus carrers i teulades. La neu ha sorprès als municipis del sud del Matarranya i que freguen amb el massís dels Ports. Torredarques, Fondespatla, Pena-roja, Mont-roig i Beseit estan sent els termes municipals més afectats per esta ‘alerta roja’ de mal temps, que s’escamparà al llarg del dia per tota la comarca.

Diputació Provincial i Comarca del Matarranya estaven al corrent de les amenaces de forta neu per a avui i demà, i les màquines llevaneus han començat a actuar a la nacional i les vies comarcals i secundàries del Matarranya. Primer, tirant sal. Però després, abaixant les cunyes perquè la neu cau amb molta força. Quan el front de neu entra de llevant, ve per a quedar-se. I així està passant, perquè la inestabilitat té previst quedar-se fins demà per la tarda, amb uns pronòstics de que podrien acumular-se fins a 40 centímetres de neu en les cotes més altes del Matarranya.

Els punts més alts completament blancs, com Encanader, Serra Molinera, Cingle de Sant Jaume, la Picossa, o la Puntassa. Blancs, però difícils de veure, ja que el cel està tan tancat que a dures penes es pot veure la força amb la que cau la neu. Dificultats per a moure’s per carres d’algun municipi, on per exemple el trànsit rodat pels carrers de Pena-roja està sent impossible. Les llevaneus actuant, i els alumnes del IES Matarranya que provenen d’estos municipis, ja han estat enviats a les nou i mitja del matí cap als seus corresponents pobles, ja que el pronòstic per avui és prou dolent.

Precipitació que en altres municipis del Matarranya (de moment) només en forma d’aigua, però una cota de neu que té previst baixar en les pròximes hores. Els xiquets, els que més xalen amb la neu. A les portes de les escoles, les primeres nevatades i els jocs amb la neu. Els ramaders i la gent que treballa fora, la que pitjor ho passa. De fet, treballadores que a les set i mitja del matí anaven cap al centre de la comarca, han estat enviats cap a casa. Algun valent d’Alcanyís s’ha aventurat a entrar als pobles del sud del Matarranya per anar a treballar. Arribar, han arribat. Tornar, ho tindran complicat.

Més informació: | |