La neu continua caient tota la nit de dijous a divendres i les previsions apunten a que el temporal acabarà ja per la vesprada

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 28 de febrer de 2013 .
Etiquetes: , ,

La comarca dels Ports ha viscut un dia històric pel que fa a les precipitacions en forma de neu. No és la primera vegada que passa, però no són habituals les nevades tant intenses, al menys en les darreres dècades. Finalment els models meteorològics l’han encertada i, de continuar confirmant-se el que s’havia avançat, la neu continuarà caient amb intensitat fins a la vesprada de divendres.

Ha sigut una neu molt bona, al vindre carregada d’aigua, el que beneficiarà al camp. Com els propers dies s’espera una pujada de les temperatures -durant el cap de setmana- i més precipitacions, en forma d’aigua -a partir de dilluns-, el registre pluviomètric total serà elevat, el que és valorat pels agricultors i ramaders en èpoques de sequera.

Pel que fa als víals, la circulació ha estat irregular al llarg del dia, donat que les carreteres es netejaven continuament, però el fet que la nevara s’anara intensificant progressivament comportava que es tornaren a cobrir de neu. De cara a la nit es trobaran de nou dificultats per a circular, pel que es demana precaució i, si es possible, no agafar el cotxe.

El SIAB, el servei d’informació dels bombers informa q mantindrà operatius durant la nit 4 dotacions de bombers voluntaris amb 5 maquines llevaneus i 5 vehicles auxiliars. Per la seua banda, la resta de dispositius de vialitat hivernal començaran a treballar de nou a partir de quan es faigue de dia -abans de les set del matí-, pel que a primeres hores de divendres s’espera tornar a tindre la xarxa neta, això sí, depenent de si continua nevant o no.

Més informació: | |