Es reforcen els mitjans dels bombers per als Ports i el Baix Maestrat davant les nevades

comarquesnord.cat . Castelló . divenres, 1 de març de 2013 .
Etiquetes: , , ,

El Consorci de Bombers de Castelló continua treballant intensament en la neteja de carreteres de la província. Tal com ha avançat la jornada de divendres s’han reforçat de manera especial els recursos presents a les comarques dels Ports i el Baix Maestrat, ja que és en aquestes comarques on majors grossors de neu s’acumulaven, de fins a gairebé dos metres en zones de congestes.

Així, concretament en aquestes dues comarques, el Consorci Provincial coordina un dispositiu format per 75 persones i 30 vehicles. Respecte al tipus de vehicles es tracta de 8 màquines quitanieves, 3 màquines saler, 2 pales mixtes, 1 fresadora, 1 motoniveladora, 1 pala frontal, així com 16 vehicles de suport i coordinació.

Cal recordar que la Generalitat ha decretat l’Emergència Situació 1 a mitjan matí, i durant les últimes hores ha seguit nevant en tota la província. Si es compleixen les previsions del AEMET, i el temporal remitent a partir de la 17 h de la tarda, els treballs de neteja seran molt més efectius. El Consorci de Bombers seguirà treballant fins que els vials queden totalment buidats.

Des del Consorci de Bombers es recorda que, paral·lelament als treballs de neteja per neu, el Parc de Bombers de Baix Maestrat està també operatiu davant qualsevol altra situació d’emergència que pogués afectar als veïns, per la qual cosa es recorda a aquests que, en cas de necessitar-ho, cridin al 112 i s’habilitaran els recursos necessaris per atendre’ls.

Més informació: | | |