La dansa dels Torneros del 53 Sexenni participa en el Pregó de la Magdalena

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 1 de març de 2013 .
Etiquetes: , ,

La dansa dels Torneros de Morella torna a participar en el Pregó de la Magdalena. Com ja va succeir fa sis any, el conjunt de dansants que representen a la ciutat, faran disfrutar als veïns de Castelló amb les seues espectaculars acrobàcies.

La dansa dels Torneros destaca per l’hàbil maneig dels seus participants de les vares i amb les que realitzen exercicis d’autèntics malabaristes i, especialment, pel bot en què realitzen un gir de 360º graus quan estan en l’aire en paral·lel al sòl. Per això, requerixen d’uns quants mesos d’assajos per a dominar els passos que realitzen en els distints dies del Sexenni. Els passos que fan els Torners són molt originals i singulars i són una dansa de les més antigues de la Comunitat Valenciana. Esta dansa està integrada pels joves nascuts entre els anys 93 i 95 i visten indumentàries de reminiscències florentines.

Cal recordar que és una de les danses més singulars del Sexenni de Morella, festa que va tindre lloc a l’agost de 2012 i que se celebra de sis en sis anys. Per això, el fet de poder veure desfilar a estos dansants és un moment únic, ja que caldrà esperar a 2018 per a tornar a disfrutar dels seus espectaculars moviments.

Més informació: | |