L’Alcalde de Vilafranca demana que es destinen tots els mitjans provincials, autonòmics i nacionals per ajudar a netejar la neu

comarquesnord.cat . Vilafranca . divendres, 1 de març de 2013 .
Etiquetes: , ,

Davant de la impressionant nevada caiguda arreu del nostre territori, l’alcalde de Vilafranca demana que “es destinen tots els mitjans provincials, autonòmics i nacionals per ajudar a netejar la neu”, donat a que “és una situació d’emergència i hi ha molta gent que necessita ajuda”. A Vilafranca i terme municipal hi ha gruixos de més d’un metre de neu.

L’equip de Govern de l’Ajuntament i els treballadors municipals han establert un dispositiu especial d’emergència que coordina la situació al municipi. Al respecte, l’Ajuntament de Vilafranca ha emès una comunicació al Centre de Coordinació d’Emergències perquè es destinen tots els mitjans provincials, autonòmics i nacionals per netejar la neu.

Un dels problemes que s’han donat al llarg de la matinada i la nit han estat els constants talls de llum. Empreses com la Marie Claire, i altres de la localitat, han suspès la seua activitat durant el divendres per la manca de subministrament elèctric, que s’ha anat restablint en algunes parts del municipi. Una de les mesures adoptades al respecte es que es van a instal·lar grups electrògens de reforç per atendre possibles talls. Des de l’Ajuntament “es valora el treball que estan efectuant des Iberdrola”.

Els accessos a Vilafranca segueixen tallats, no es pot circular pel casc urbà donat a que les llevaneu quasi no poden desfer les acumulacions de neu. Reiteradament s’anuncia des del consistori, sobretot als estudiants i gent que treballa fora, que no intenten durant el divendres anar a Vilafranca a no ser casos d’extrema necessitat.

L’Ajuntament de Vilafranca segueix amb la neteja de carrers. Exceptuant el casc antic amb els carrers més estrets i els carrers amb pitjors accessos la resta del municipi comença a tenir vies obertes. No obstant això, es prohibeix la circulació de vehicles excepte cas d’extrema emergència. Per tal d’accelerar les tasques de neteja de la neu, “l’Ajuntament ha posat a treballar a totes les pales i mitjans públics i privats que hi ha disponibles al municipi”

El consitori, a més s’ha posat en contacte amb totes les masies del terme municipal. “Estan tots bé”, confirmen fonts municipals. Aquesta tarda, un cop finalitze la neteja al poble es tractarà d’obrir camí per masies i granges, pel que el contacte amb els ciutadans més allunyats del centre urbà “serà permanent”. Des del consistori “se’ls ha facilitat un telèfon de contacte perquè informin si tenen qualsevol necessitat”, apunten.

Més informació: | |