La inestabilitat deixa pas al sol i permet disfrutar de la neu durant tot el cap de setmana

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 2 de març de 2013 .
Etiquetes: ,

Prop de 60 litres per metre quadrat i més de 40 centímetres de neu acumulada és el que ha registrat l’Observatori Meteorològic de Morella en dos dies. Una precipitació extraordinària, que ha deixat la localitat amb una estampa espectacular, on avui, el Sol contrasta amb un paisatge hivernal. Una combinació ideal que permetra a molts visitants disfrutar de la neu, com ja ho estan fent els veïns de la localitat. La imatge que presenta Morella és una oportunitat única, que tardarà temps a tornar-se a repetir.

El regidor de serveis, Amadeu Bordàs, afirma que “este cap de setmana és una oportunitat per a tots els veïns d’altres poblacions per a conéixer Morella amb un gran manto blanc de neu”. A més, cal recordar que la carretera N-232 està oberta al trànsit des d’ahir al matí, en el Port de Querol i, des de la vesprada en Torremiró. A poc a poc també s’ha netejat la xarxa secundari i, en estos moments, la circulació només és complicada en alguns camins rurals.

Passat ja el temporal, no cessen els treballs de la Brigada Municipal i del Cos de Bombers Voluntaris per a restablir la total normalitat en el municipi. En la jornada d’avui, els operaris se centren en la neteja de les zones d’aparcament, alguns carrers i camins rurals. El dispositiu contra les nevades ha funcionat molt bé en el nucli urbà, durant els últims dies. Cal recordar que es va activar dimecres passat i, que més de trenta operaris de la Brigada Municipal es van distribuir per torns per a combatre la neu durant més de dotze hores al dia. Per a això, han utilitzat un vehicle 4×4 amb un saler adaptat, un altre amb una falca per a apartar la neu, dos més per a transportar material, un xicotet vehicle 4×4 i, distintes ferramentes, estan treballant per a netejar el nucli urbà. A més d’estos recursos de l’Ajuntament, en la jornada d’ahir, amb la precipitació molt més important, es van llogar més màquines, per a intensificar la lluita contra la neu. Per això, el regidor de serveis, Amadeu Bordàs, ha volgut felicitar els treballadors per tot este esforç i apuntava que afirma que “el treball ha sigut extraordinari i ha permés que els principals carrers de Morella i els accessos estiguen oberts durant quasi tot el dia. Una qüestió que amb la precipitació que s’ha registrat i la forma en què ho ha fet, és molt difícil”.

Més informació: |