La neu causa danys a la Cooperativa de Morella i a la piscina coberta de Castellfort

comarquesnord.cat . Castellfort / Morella . dilluns, 4 de març de 2013 . 1 comentari
Etiquetes: ,

Els més de 40 centímetres acumulats en molts punts han causat greus danys materials. Els teulats han acumulat gruixos importants que, al desfer-se, han caigut deixant imatges com estes. Grans blocs de neu queien a terra fent un soroll que causava ensurt. En alguns casos, eren els propis veïns qui amb escombres ajudaven a caure estes grans quantitats de neu, amb l’objectiu d’evitar mals majors. En altres casos, la caiguda de la neu afectava greument als vehicles que estaven estacionats. Estos cotxes han vist com es trencaven els seus vidres i quedaven abonyegats, amb un indispensable pas pel taller.

La caiguda de la neu ha causat danys molt importants als teulats de la Cooperativa Comarcal Sant Antoni Abad de Morella. La neu acumulada a la part superior d’esta torre es desprenia a sobre de les uralites que cobreixen la resta d’instal·lacions deixant-les destrossades. La cooperativa ha sigut un dels edificis més afectats per esta històrica nevada, però no ha sigut l’únic. La cúpula de la piscina coberta de Castellfort no ha aguantat el pes de la neu i s’ha vingut a terra. L’acumulació de neu va provocar el divendres la caiguda de la coberta metàl·lica de la piscina del poble.

Ara caldrà fer front a la reparació d’esta destrossa a les instal·lacions esportives. Des del consistori, l’alcaldessa assegura que espera que l’assegurament faça front a part de la despesa.

Castellfort ha viscut uns dies molt intensos per este temporal de neu. El treball dels dispositius ha sigut constant, però en molt moments els accessos al poble estaven intransitables. Ara, la carretera que accedeix al municipi està oberta al trànsit, encara que únicament per un estret carril. Uns dels grans afectats també han sigut els ramaders, que han hagut d’obrir-se pas entre la neu per accedir a les seues explotacions.

Des del consistori de Castellfort es considera que part del caos viscut durant la nevada va ser derivat per l’aturada en els treballs de neteja durant la nit de dijous a divendres. A poc a poc, Castellfort torna a la normalitat, encara amb gruixos de neu que tardaran en desfer-se.

Més informació: |

1 comentari

  1. Si be haguera segut molt possitiu el treballs de les llevaneus durant la nit, també tinc que dir que la Diputació en tot moment va oferir la seua ajuda per obrir els camins de masos i granjes, amb retros que ella mateixa va contractar.