César Blanc: “A les dos del matí ens vam despertar sobresaltats. La casa tremolava”

comarquesnord.cat . Mont-roig . dimarts, 5 de març de 2013 .
Etiquetes: ,

Mont-roig intenta recuperar-se del susto d’ahir i treballa en resoldre els problemes que ha causat el despreniment d’unes roques de la Mola. El succés es va produir el dilluns a les dos de la nit, i degut al risc de que puguen caure més roques es va decidir desallotjar a sis famílies que tenen les cases just davall de la zona zero. De moment, les persones afectades no podran tornar a les seues cases i el consistori treballa al 100 per cent per a assegurar altres roques que podrien desprendre’s.

César Blanc, persona afectada i desallotjada per estos despreniments, va destacar que “el susto ja ha passat. Això va passar a les dos del matí. Ens van caure unes roques de la Mola i estem una mica més tranquils”. Tot i això, “hi ha un munt de roques que encara podrien caure. I estem una mica pendents perquè hi ha una roca molt gran que no sabem què pot passar. Els geòlegs van dir que la roca s’ha de desplaçar. A veure com va: si s’ha de subjectar o què”.

Les persones afectades per estos despreniments van explicar que “a les dos del matí ens vam despertar sobresaltats. Una roca molt gran va caure al carrer, però una altra va tocar la casa del nostre veí”, va recordar Blanc. Els veïns de la zona del carrer Sant Roc es van despertar molt preocupats, “la casa tremolava”, va afegir César Blanch. Els veïns de Mont-roig van destacar que esta no és la primera vegada que cauen roques de la Mola, encara que tampoc havia generat tant de perill.

Per sort, només s’han hagut de lamentar danys materials. Una de les roques de grans dimensions va impactar contra una casa. Una segona, va trencar la canonada (soterrada a un metre) i es va emportar murs i baranes. Blanc va reconèixer que “caldrà tindre paciència”, i fins que “no estigui tot solucionat, no podrem tornar a casa”. A la vegada, l’afectat va valorar la solidaritat dels veïns del poble. “La gent t’obre les portes i inclús anem a esmorzar a casa d’algun veí. No hem tingut cap problema. Al contrari”.

Més informació: |