La neu i la pluja fan anar d’ample en ample rius i rierols

comarquesnord.cat . Els Ports . dimarts, 5 de març de 2013 .
Etiquetes: ,

A la intensa nevada de la passada setmana se li han unit importants precipitacions en forma de pluja durant dilluns i dimarts. A més, la pluja està ajudant de manera considerable a que marxe la neu i els rius, rambles, barrancs i rierols de la nostra comarca van d’ample en ample. Si ja la nevada ens deixava uns gruixos de neu molt importants i que superaven els 70 centímetres a les zones altes de la comarca, la pluja està deixant també registres com els 62 litres per metre quadrat de Vilafranca aquest dilluns o els 39 de Morella. A aquestes dades caldrà afegir les que s’enregistren durant dimarts.

Espectacular baixa el Riu de les Truites a la Pobla del Bellestar, al terme de Vilafranca. La neu acumulada a les muntanyes de Terol s’està desfent i el riu al seu pas per la pedanía vilafranquina deixa imatges espectaculars. A més, a la Pobla encara queda molta neu a tot el barri i als voltants del Riu de les Truites, el que fa que el seu aspecte siga espectacular. En aquesta zona limítrof entre les terres valencianes i les de l’Aragó, l’aigua baixa amb molta força com a conseqüència de les nevades i la pluja.

Tots els rius i rierols de la zona de la CV-12, provinents dels termes d’Ares i Castellfort baixen amb intensitat en aquesta jornada. Al Pla de la Canà, l’aigua corre buscant el riu que el creua. Al pont situat a l’entrador del Mas de Llecinto i de Sansio, al terme d’Ares del Maestrat la força de les aigues també era evident.

El camí de la Canà, en direcció a Cinctorres i Forcall ha estat tallat per precaució durant el matí de dimarts. La força de l’aigua i l’ample del riu en aquest punt és espectacular, en la confluència de varies rambles i rierols. Des d’ un dels ponts del Camí de la Canà es podia apreciar com venien les aigües del riu Calders. A la Torre Segura, al terme de Morella, també baixa el riu amb una amplària considerable, seguint el seu camí junt a la CV-12 per seguir en direcció a Cinctorres i Forcall. El Calders és afluent del Bergantes, riu principal de la comarca dels Ports amb aigües que van a parar a l’Ebre.

La densa boira també està sent protagonista en aquestes jornades. Si bé a punts alts com Vilafranca, Castellfort o Ares, dilluns ja va fer acte de presència, en la jornada de dimarts està sent generalitzada per tota la comarca. El casc urbà de Morella s’ha vist afectat també per la boira com es pot apreciar en aquestes imatges al Tint.

Més informació: |