La segona edició de ‘Quedaran les Paraules’ es farà a Lledó

comarquesnord.cat . Lledó . dimecres, 6 de febrer de 2013 .
Etiquetes: ,

El pròxim 23 d’abril, dia de Sant Jordi, Lledó acollirà la II edició de l’activitat de lectura continuada d’obres literàries del Matarranya ‘Quedaran les paraules’. La segona entrega de la cita literària tindrà com a gran protagonista l’obra del poeta de La Freixneda Juli Micolau, de qui tots els participants llegiran diversos poemes. Enguany, com a novetat, l’activitat comptarà també amb la participació de la Banda Comarcal San Antón, que serà l’encarregada d’interpretar diferents peces musicals entre lectures dels participants.

L’èxit de la primera edició ‘Quedaran les paraules’, i que es va fer el passat dia de Sant Jordi a Calaceit, ha fet que el Departament de Cultura de la Comarca del Matarranya haja volgut continuar amb esta iniciativa. Si l’any passat l’autor triat va ser el pena-rogí Desideri Lombarte pel seu simbolisme i importància al territori, en esta segona edició l’autor ha estat el poeta Juli Micolau. “Vam començar amb Desideri per la connotació de la seua obra i l’important que ha sigut per a la nostra comarca. Ara, seguint en l’objectiu de donar a conèixer als autors locals, hem pensat amb l’escriptor de La Freixneda, Juli Micolau”, va explicar David Arrufat, tècnic de cultura de la Comarca del Matarranya.

D’esta forma, aquells que vulguen participar en l’activitat hauran de triar algun poema de les tres obres publicades per este autor (‘Manoll’, ‘Esfera. Traspunt en la serena’ i ‘D’un sol esclop’). Si bé, des de l’organització es vol donar una major presència a textos de ‘Esfera. Traspunt en la serena’ per què “potser s’adapte millor a la temàtica que volen destacar i també sigui més fàcil de llegir als participants”.

Tots aquells interessats en participar s’han de posar en contacte amb el Departament de Cultura de la Comarca del Matarranya abans del 15 d’abril a través del telèfon 978 89 08 81 o del e-mail cultura@matarranya.org. Cal dir que, amb l’objectiu de no repetir poemes, l’organització aconsellarà als inscrits sobre quins textos poden llegir. “Aquells que s’inscriguen abans podran triar entre més poemes, després el que farem és dir als interessats quins poemes ja estan triats per tal de que en busquen o en trien un altre”, va explicar Arrufat.

Arrufat va voler destacar que en esta segona edició es comptarà amb la participació de la Banda Comarcal San Antón, que posarà banda sonora a l’esdeveniment. “La novetat d’esta edició es que tindrem a la Banda Comarcal San Antón que interpretarà una peça musical cada cert número de poemes llegits per a donar-li més ambient a la activitat”, va tancar el tècnic de cultura.

Més informació: |