Cau una casa deshabitada a La Portellada que estava en molt mal estat

comarquesnord.cat . La Portellada . dijous, 7 de març de 2013 .
Etiquetes: ,

Els efectes de la forta precipitació en forma d’aigua i neu ha tingut noves conseqüències al Matarranya. I és que una casa deshabitada del casc urbà de La Portellada s’ha vingut a baix. L’edifici estava en molt mal estat i ja s’havien produït despreniments de la façana i la teulada en altres ocasions. Des del consistori van explicar que s’han intentat posar en contacte amb l’empresa propietària de l’edifici en múltiples ocasions perquè resolgueren la situació, i han denunciat que l’entitat propietària de l’immoble està desapareguda i que no paga ni els impostos.

Els succés es va produir la matinada del dimecres. L’espetec va despertar inclús alguns dels veïns del centre del casc urbà. I és que la casa ensorrada és la cantonera entre Las Eras i Corta, molt a prop de la plaça major de La Portellada. Les fortes precipitacions van fer desprendre’s la teulada i l’estructura interna, molt malmesa pel pas dels anys i perquè l’empresa propietària no havia actuat en ella. Cosme Bosque, alcalde de la vila, va recordar que “el problema és que la casa és propietat d’una empresa que en el seu moment volia fer apartaments, i que ara estan completament desapareguts”.

L’alcalde de La Portellada va reconèixer que “si la casa fos d’algun veí del poble, este problema ja estaria resolt, però el problema és que el propietari és una empresa que està desapareguda”. De fet, i segons Cosme Bosque, “no paguen ni la contribució ni els impostos”. L’empresa va adquirir la casa amb l’objectiu de convertir-la en apartaments. “El projecte inclús estava presentat a l’ajuntament”, va apuntar Bosque. Però l’empresa ha desaparegut i tot i els insistents intents de contactar amb l’empresa, el consistori de La Portellada no ho ha pogut fer. El cartell de l’empresa encara està penjat a la façana.

La casa, situada a la cantonera entre els carrers Las Eras i Corta de La Portellada, s’ha ensorrat cap endins, desprenent-se la teulada i l’estructura interna. Alguns trossos de la façana principal han caigut al carrer Corta, cosa que ha obligat a tallar el carrer i a prohibir el moviment per esta via de forma preventiva. De fet, l’estructura externa està en molt mal estat i encara podrien caure més trossos a la calçada. Tècnics de l’elèctrica s’encarregaven esta mateixa tarda d’alliberar els cables de llum que passaven per esta casa, evitant-se així riscos en el cas de que es desprengués un tros més de l’estructura.

Cosme Bosque va concretar per a Ràdio Matarranya que “este despreniment ha fet una mica de mal al carrer”, que en estar situat al centre del poble “obliga a donar la volta per anar a comprar el pa o a buscar carrers alternatius”. De cara a les pròximes hores, es buscaran fórmules per a retirar la runa que s’ha acumulat al carrer, unes obres que no assumiran els propietaris perquè no hi ha forma de contactar amb ells. La retirada i les mesures de contenció necessàries les haurà d’assumir el consistori. Fa ara just dos anys, a Pena-roja van caure dos cases sense habitar, afectant això sí, els carrers del poble.

Més informació: |