El Matarranya inicia una campanya solidària en la recollida de productes d’higiene

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 7 de març de 2013 .
Etiquetes: ,

La Comarca del Matarranya va iniciar fa uns dies una campanya solidària de recollida de productes d’higiene en general, i dirigits als nadons en concret. L’objectiu de la iniciativa és dotar d’estos productes aquelles famílies del territori que es troben en una situació econòmica extrema. Els interessats en participar ja poden aproximar-se a l’ajuntament del seu municipi, o posar-se en contacte amb el Departament de Serveis Socials comarcal per a conèixer els punts concrets de recollida. Tot allò recollit serà entregat a l’assemblea de Creu Roja Matarranya, que ho repartirà entre les persones més necessitades dels municipis matarranyencs.

La col·laboració i participació de la Comarca del Matarranya en campanyes solidàries de tot tipus està sent intensa durant els últims anys. Ara, l’entitat comarcal ha donat un pas més i ha iniciat la seua pròpia iniciativa, una campanya de recollida de productes d’higiene en general i dirigits als nadons en particular. “La gent que vulgue participar pot donar tot tipus de productes d’higiene bàsics com paper higiènic, xampú, pasta de dens o gel de bany. A més, de cara als nadons, es pot col·laborar donant des de crema hidratant, utensilis de bany o tisores per a xiquets fins a altres coses més generals com xumets, biberons, banyeres o inclús bressoles”, va explicar Eva Antolín, psicòloga de la Comarca del Matarranya.

La iniciativa pretén crear punts de recollida a tots els municipis del Matarranya. Segons Antolín, “ja s’ha informat a tots els ajuntaments perquè recullen estos tipus de materials i també ens hem posat en contacte amb diverses associacions locals perquè també agafin tot el que vulguen donar els seus socis”. D’esta manera, qualsevol veí que vulgue participar en la campanya pot dirigir-se a l’ajuntament del seu poble per a fer els seus donatius. En relació a la duració de la iniciativa, Antolí va afirmar que “no tenim unes dates límit, però la idea és que des dels ajuntaments i les associacions ens envien els productes quan en tinguen una certa quantitat. Pensem que en uns mesos s’haurà recollit tot allò que la gent vulgue donar”.

Un cop tots els productes arriben a la Comarca del Matarranya, l’entitat donarà tot allò recollit a l’assemblea de Creu Roja Matarranya, que repartirà el material entre les diverses famílies del territori que es troben en una situació econòmica extrema. “Els productes es repartiran a persones que realment ho necessiten i de les que tant des dels serveis socials com Creu Roja tenim constància de la seua situació real”, va defensar Antolín, qui també va afegir que “animen els veïns del Matarranya a participar perquè després del menjar, la higiene és un factor molt important per la salud de les persones”.

Més informació: |