Els escolars de Torredarques, Fórnols i la Torre del Compte ja es queden a menjar a escola

comarquesnord.cat . Torredarques . dijous, 7 de març de 2013 .
Etiquetes:

Els escolars de Torredarques, la Torre del Compte i Fórnols ja tenen servei de monitor i es queden a menjar als centres educatius fins on són traslladats cada dia. Això ha estat possible gràcies a un acord al que van arribar representants del Consell Comarcal, les mares i pares d’alumnes afectats i la directora provincial d’Educació, Begoña Lahoz, en una reunió mantinguda el passat 21 de febrer a la seu comarcal de Vall-de-roures. Este acord suposa la reducció a la meitat dels viatges des de cada municipi al centre escolar i contempla que l’entitat comarcal donarà servei de transport als escolars dels tres pobles de manera rotativa. Això significa que el transport escolar, que només pot donar servei a dos poblacions, anirà cobrint de forma alterna les necessitats dels tres municipis.

Segons Francisco Esteve, president de la Comarca del Matarranya, “després de dir-nos que els criteris per a habilitar transport escolar no es podien durant este curs (perquè exigeixen un mínim de 6 alumnes per a posar en marxa una línia de transport), es va proposar esta idea, que redueix els viatges fins el centre escolar”. La iniciativa “va ser molt ben rebuda pels pares, i és una passa més per a donar resposta a esta situació”. En la mateixa línia, Luis Ángel Giner, pare de Torredarques, va mantindre que “els pares estem contents perquè fins el moment des d’Educació no s’havien interessat en resoldre este problema. I pensem que gràcies a la implicació dels representants comarcals davant la problemàtica, finalment s’ha aconseguit arribar a este acord amb Educació”.

Giner també va voler afegir que “este acord o esta solució creiem que és molt bona”. De fet, “ara els pares tindrem una vida més normalitzada, perquè abans d’estes mesures preses per la Comarca i d’este acord, havíem de fer quatre viatges al dia, anada i tornada, perquè els nostres fills pogueren anara a l’escola”. Una vegada acceptat l’acord, es va iniciar el procés de recerca de les persones adequades per a estar al corrent dels alumnes durant les dos hores de menjar, i també d’un espai adequat perquè els xiquets i xiquetes puguen menjar de manera confortable. Al respecte, Esteve va recordar que “en un principi, des dels ajuntaments ens han mostrat la seua total col·laboració perquè esta iniciativa es posi en marxa”.

Per això, i segons el mateix president de la Comarca del Matarranya, “la idea és que els alumnes mengin en alguna aula condicionada per a això o en les zones de menjador de les guarderies municipals corresponents”, com és el cas dels xiquets de Torredarques, que ho fan al jardí d’infància de Mont-roig. En relació al finançament d’este nou servei de menjador, Esteve va explicar que “el cost de la contractació dels monitors de lleure per a cobrir estes dos hores, si no s’arriba a un acord amb els professors, serà assumit per la Diputació. Natres donarem el servei de transport i ja els hem dit als pares que si fes falta algun electrodomèstic per a adaptar el menjar, un microones per a escalfar-lo o una nevera per a conservar-la, intentarem aportar-lo des de l’entitat comarcal”.

Més informació: