Es repeteixen els atacs al ramat de gossos assilvestrats en la zona de La Llàcua

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 8 de març de 2013 .
Etiquetes: ,

Els propietaris del mas de La Llàcua van reviure fa uns dies el malson de l’atac de gossos assilvestrats al seu bestiar. Va ser abans de l’episodi de la gran nevada del segle XXI. Segons denuncia la família Vidal, un gos coniller, de color vermellós de mig metre aproximadament d’altura, va atacar a set de les seves ovelles deixant-les en “molt mal estat”. Segons creuen, seria un dels gossos que va actuar a finals de juliol del passat any en un altre atac a aquesta explotació agropecuària. “En aquesta ocasió anava sols i va causar una gran destrossa en el nostre ramat que estava pastant al monte, pel nostre terreny” assenyalava un dels membres dels Vidal. Els seu mas es troba en la confluència dels termes de Vilafranca, Ares del Maestrat i Morella.

Una zona molt coneguda que va ser de les més afectades pel temporal dels últims dies “hem tingut molt treball aquests dies per buidar la neu, per la qual cosa vam aparcar aquest cas, que denunciem ara perquè no hi ha dret” assenyalaven. Afortunadament, cap de les ovelles ha mort “l’altra vegada va ser pitjor perquè van atacar a ovelles que estaven a punt de parir el que això suposa en cost econòmic i emocional”.

El gos que va realitzar l’atac va solt i ja s’ha donat la veu d’alarma per la perillositat que comporta el fet que estigui en llibertat i la seva fixació per buscar fer mal a animals vius. La família ha procedit este dimecres a denunciar la situació a la Guàrdia Civil de Morella.

En l’anterior ocasió, els fets els van protagonitzar uns quatre gossos que van atacar a onze ovelles, de les quals moririen vuit i feririen de gravetat a tres. Degut a la pèrdua econòmica que van tenir, van contractar un segur per a aquests casos “afortunadament, ara tenim els animals assegurats i no ens costa diners els atacs de gossos descontrolats”. Igual que l’altra vegada, van fotografiar les ovelles atacades per demostrar la brutalitat de les mossegades del gos assilvestrat.

Més informació: |