La Residència de Morella ha cobrat tot el deute pendent

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 8 de març de 2013 .
Etiquetes: , ,

La Residència de la Tercera Edat de Morella ha cobrat tot el deute pendent del 2012 que arrossegava la Generalitat Valenciana amb aquest centre. Aquesta última setmana, des de la Conselleria de Benestar Social, s’han abonat prop de 400.000 euros, el 40% que faltava per completar el total de l’acordat de l’any passat.

El pagament d’aquesta part va ser un dels compromisos que va exigir l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, fa unes setmanes en una reunió amb la secretària autonòmica d’autonomia personal i dependència, Manuela García. Un altre dels acords que va demandar el primer edil va ser un “clar” calendari de pagaments que encara no s’ha concretat.

La notícia ha estat rebuda amb “alegria” per part dels treballadors, per la lluita que han dut a terme reivindicant el seu dret a cobrar. S’han assabentat pels mitjans de comunicació. Un llarg camí que va tenir el primer bon moment fa just un mes, quan el Consell va pagar la primera part del deute. Amb aquests diners, la direcció del centre va poder fer front al pagament de les nòmines endarrerides, un total de quatre mesos de salari que es devia a cada treballador. Abans d’aquell pagament de part del deute, la situació va arribar a ser “asfixiant”, tal com assenyalaven els treballadors aquells dies, arribant a manifestar-se durant més de setanta jornades a les portes de la Residència mostrant el seu desacord amb la gestió del govern autonòmic del Partit Popular.

Després del pagament del Consell, el PP local s’ha “congratulat” per la notícia, mentre el PSPV la valorava com “molt positiva” per el compliment de l’acord de la conselleria amb Rhamsés Ripollés de pagar quan abans el que restava de deute del 2012, però esperen que es concreti el calendari de pagaments, així com es resolguin els deutes que la Generalitat manté amb la resta de col·lectius afectats pels impagaments.

Sobre aquest tema, esta mateixa setmana, els alumnes-treballadors de l’Escola Taller de la Mancomunitat dels Ports, es van reunir amb el Síndic de Greuges. Han passat gairebé cent dies del final de la iniciativa formativa-laboral i encara els deuen sis mesos de sou, sense rebre cap resposta des de l’administració autonòmica.

Més informació: | |