Morella celebra el Dia Internacional de la Dona amb diversos actes reivindicatius

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 8 de març de 2013 .
Etiquetes: ,

La regidora de les àrees de benestar social i de la dona, Malú Blasco, la responsable de l’àrea d’Infodona, Mari Pau Querol, i la presidenta del Grup de Dones, Estela Buenaventura, han comparegut en roda de premsa per a presentar els actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona. Estos es desenvoluparan des d’avui fins al diumenge i serviran per a reivindicar el paper de la dona en la societat.

Malú Blasco ha afirmat que “avui és un dia d’esperança, esforç i reivindicació pels drets de la dona, perquè hem de continuar lluitant per la igualtat en tots els àmbits”. A més, afegia que “s’ha avançat molt en esta qüestió, però encara queda un llarg camí per recórrer i cal continuar defenent els nostres drets unint totes les nostres forces”. També subratllava l’avanç que s’està produint en la igualtat en altres països, tal com demostra que més de la mitat de les ajudes del 0,7% del pressupost municipal destinat al Tercer Món, va dirigit a projectes d’igualtat de la dona en l’àmbit familiar.

Per la seua banda, Mari Pau Querol enunciava els actes de celebració de l’aniversari i assenyalava que “en els últims anys hem tractat temes com la violència de gènere, la igualtat, el treball, l’educació… però mai ens havíem centrat en l’esport i creiem que és un àmbit en què cal reivindicar un major protagonisme de la dona”.

. Activitats

Precisament, en la jornada de divendres se celebren dues activitats sobre “Esport i Dones”. El primer és la inauguració de l’exposició que porta este títol i que està organitzada per la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I. Una vegada que s’inaugure la mostra, tindrà lloc una taula redona per a abordar esta temàtica, que comptarà amb veïns i veïnes de Morella de distints àmbits socials i de clubs esportius.

Per la seua banda, la presidenta del Grup de Dones ha explicat les activitats que tindran lloc el proper diumenge. La pròpia Estela Buenaventura, que és educadora social, i Mari Pau Querol, realitzaran una xarrada al recentment creat Grup de Criança. En ella, abordaran el tema de la coeducació i el sexisme. Així, Buenaventura assenyala que “l’educació és molt important des de l’inici de la vida”. A més, ha destacat la importància de que este col·lectiu format per les mares que han donat a llum en l’últim any es vincule al Grup de Dones. El diumenge a la vesprada, es projectarà la pel·lícula “Amor davall l’arç blanc”, dirigida per Zhang Yimou.

Més informació: |