Coeducació no sexista, garantia d’un futur més igualitari

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 10 de març de 2013 .
Etiquetes: , ,

L’agent d’Infodona, Mari Pau Querol, i la presidenta del Grup de Dones dels Ports han participat aquest diumenge, junt amb mares, pares, i representants de l’Ajuntament de Morella, en una xarrada-col.loqui al voltant de la coeducació. La iniciativa de traslladar una de les activitats a aquest espai de joc per als més menuts, va sorgir com a conseqüència de la integració en el grup de dones del recentment format “grup de criança dels Ports”.

Aquest grup, format per pares i mares, celebren activitats periòdicament, i per completar el programa d’accions d’aquest 8 de març es va creure convenient realitzar una xerrada al voltant de la importància que la educació té, també a l’hora d’aconseguir la igualtat. I es que sembla que tant a casa, com a l’escola, com, especialment en els mitjans de comunicació, encara ens continuen repartint els papers segons el sexe. Des de les joguines en les que ens entretenim quan som menuts, a les postures, el componiment, el divertiment… moltes coses es continuen avaluant de forma diferent, segons el sexe.

Per altra banda es remarcava, que en la educació escolar ha passat una cosa curiosa. Els xics continuen reben, si fa no fa la que rebien quant les classes estaven separades, la de les xiques per contra, s’ha masculinitzat.

Més informació: | |