L’Ajuntament destina el 0,7% a set projectes d’ONGs, cinc d’ells per a millorar les condicions de vida de les dones

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 10 de març de 2013 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Morella tornarà a destinar el 0,7% del pressupost municipal a distints projectes de cooperació amb el Tercer Món. En esta ocasió, la quantia serà de 12.650 euros i el Conselll de Solidaritat ha aprovat el repartiment a set ONGs distintes, que treballen en altres tants països. A més, la principal novetat dels projectes d’enguany és que la gran majoria van destinats a programes de millora de les condicions de vida de la dona. Una notícia important, amb la que també s’han tancat els actes de reivindicació del Dia Internacional de la Dona.

La regidora de benestar social i de la dona, Malú Blasco, afirma que “la dona ha avançat molt en qüestions d’igualtat, però encara queda un llarg per recórrer i cal continuar defenent els nostres drets unint totes les nostres forces”. A més, afegia que “en els últims anys, les ajudes del 0,7% han anat dirigides a millorar les condicions de salubritat, de l’agricultura o d’educació i, és important que enguany molts projectes ajuden a millorar les condicions de vida de la dona”. Respecte a estos fons municipals, Blasco afegix que “és molt important que continuem sent solidaris i que apostem per ajudar als que més ho necessiten, perquè ací tenim una crisis molt important, però estos projectes en els que col·laborem van dirigits a gent que té una crisis molt més profunda”.

Les ONGs que rebran ajuda enguany són Assemblea de Cooperació Per la Pau, Mans Unides, ASOL, Medicus Mundi, Creu Roja, You Canyole, Fundació Vicente Ferrer. Els cinc primers realitzaran accions per a formentar el cooperativisme agrícola de les dones, de creació de cases d’acollida de mares adolescents, de capacitació de la dona o se centraran en la prevenció del càncer de mama. Els altres dos tindran com a fi la vacunació de la població i creació de vivendes. A més, estos fons es destinaran a set països distints.

També cal afegir que enguany l’aportació s’ha incrementat, gràcies a la col·laboració de l’AMPA de l’IES Els Ports, que ha destinat 150 euros. Per això, la quantitat total és de 12.650 euros, deixant-se 450 euros en el Fons d’Emergència.

. Dia de la Dona

En la jornada d’ahir també es va posar punt i final als actes de reivindicació del Dia Internacional de la Dona. En este dia, l’educadora social, Estela Buenaventura, i l’agent d’Infodona, Mari Pau Querol, han realitzat una xarrada al recentment cret Grup de Criança i a la vesprada es projectava la pel·lícula “Amor Bajo el Espino Blanco”. Divendres passat, 8 de març, també va tindre lloc la inauguració de l’exposició de la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I, “Dons i Esport” i una posterior taula redona.

Més informació: