comarquesnord.cat, a punt de morir d’èxit durant la gran nevada

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 11 de març de 2013 .
Etiquetes: , ,

El diari digital de referència del nostre territori, comarquesnord.cat, ha tingut aquest episodi de nevades un allau de visites que han provocat un incorrecte funcionament del mateix. En incomptables ocasions els lectors s’han trobat en desesperants missatges que explicaven que la web ja no podia rebre més peticions que les que estava suportant o, directament, es trobaven amb una pàgina en blanc.

Des del primer moment comarquesnord.cat ha estat buscant la forma de solventar aquest excés de consum del servidor que -salvant totes les distàncies- no és exclusiu dels mitjans locals, sinó que afecta en moments puntuals a les edicions digitals dels grans diaris nacionals i internacionals durant importants esdeveniments. El País o El Mundo, per citar dos exemples de diaris nacionals de referència, durant els atemptats de l’11-M van sofrir caigudes similars o, el propi The New York Times va tindre problemes d’accés durant el fatídic 11-S.

L’explicació és que, degut a que el consum de la web es dispara exageradament en moments puntuals -i no habitualment-, l’empresa que subministra el servidor no garanteix l’estabilitat del sistema i s’han de limitar les consultes per a evitar problemes majors. “Agraïm a tota la gent que ha fet de comarquesnord.cat el diari de referencia d’estes comarques i que, dins de les nostres possibilitats, volem continuar millorant els nostres serveis per evitar la situació que hem viscut”, apunten des del digital.

Comarquesnord.cat que ja fa un important esforç en aquests temps de crisi per a sobreviure, no pot fer front econòmicament a tot allò necessari per tal d’ampliar la capacitat de reacció en moments com la gran nevada i garantir totalment que açò no torne a ocórrer en futurs grans esdeveniments, però no per això s’ha deixat de buscar solucions i, ara per ara, l’accés al diari digital és més segur del que ho va ser durant l’episodi de nevades.

Més informació: | |