L’Ajuntament de Morella trasllada al Ministeri la necessitat d’ampliar l’actuació en el tram de muralla caiguda

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 12 de març de 2013 .
Etiquetes: ,

La localitat de Morella ha acollit aquest dimarts una reunió entre responsables del consistori, de la Conselleria de Cultura i tècnics de l’empresa Secopsa, que està duent a terme les obres, per a abordar una solució conjunta en el tram de muralla que va des de la Porta Ferrisa a la Torre del Pantó. Esta zona és la més deteriorada del conjunt enmurallat de la ciutat i ha patit diversos despreniments. El més important va tindre lloc en el mes d’agost i, després que es produïra i dels corresponents informes tècnics que es van remetre al Ministeri, l’administració central va declarar la urgència de l’obra. En la jornada de dilluns va tindre lloc un nou despreniment en el tram contigu, que ha fet més visible el forat en la muralla.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, informa de que “la zona que s’ha afonat estava contemplat que es consolidara en l’actuació que s’està duent a terme, encara que ara caldrà reconstruir-la”. Per això, els propis tècnics de l’empresa estan analitzant el despreniment i remetent tota la informació a l’Institut de Patrimoni Cultural d’Espanya (IPCE) per a ampliar l’actuació. A més, el primer edil recorda que “esta zona era molt inestable i ja es va advertir de que podien haver-hi nous despreniments si no es realitzaven actuacions de forma immediata”.

Cal recordar que esta zona estava en obres, després que el Ministeri aprovarà l’actuació d’urgència i concedira 441.000 euros per a la seua rehabilitació. El nou afonament es va produir la matinada del diumenge al dilluns, a causa del temporal de neu i pluges que ha tingut lloc en la localitat en les últimes setmanes. En el matí d’ahir, ja es van traslladar informes amb la documentació fotogràfica als tècnics de l’IPCE. En la jornada d’avui, s’han produït les reunions corresponents entre els tècnics i les visites a peu d’obra.

Finalment, cal assenyalar que la primera tasca després de l’afonament ha sigut la de garantir la seguretat, amb un perímetre que impedix l’accés a la zona afectada. A més, convé recordar que este succés, per la seua ubicació, no afecta les visites al Castell, que roman obert i que ho estarà durant tot el pont de la festivitat de Sant Josep.

. Vídeo . S’intenta averiguar per què ha caigut la muralla

Més informació: |