El papa Francesc haurà de nombrar el nou Bisbe de Tortosa, diòcesi principal dels Ports

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 14 de març de 2013 .
Etiquetes:

Amb l’elecció de Francesc com a nou Papa, la Diòcesi de Tortosa, de la qual formen part municipis de la comarca, està més prop de tenir Bisbe. Des de principis de gener, aquest bisbat està vacant després de l’elecció de Xavier Salinas com a Bisbe de Mallorca. S’esperava que en Pasqua ja s’hagués triat al seu successor, però després de la renúncia de Benet XVI, es va paralitzar el procés.

Amb el nou Pontífex, els tràmits es tornen a normalitzar i de cara al proper mes d’abril o maig podria conèixer-se al nou responsable d’aquest bisbat. En aquests moments, el responsable de la Diòcesi és l’administrador diocesà, José Luis Arín, que aquests dies ha estat en Terra Santa, i creu que s’estan vivint “temps històrics”. Sobre el futur Bisbe de Tortosa, Arín assenyala que “serà dels primers nomenaments episcopals que farà Francesc I, penso que podem legítimament esperar fins a abril, si el temps és oportú, perquè en poques setmanes es conegui l’elecció”.

Referent al futur nomenament, també opinava el Mossèn de Morella, d’aquesta Diòcesi, José Ángel Pitarch. “El Nunci ja va informar que es vol fer ràpid, amb un temps de buit normal, per la qual cosa es preveu que abans de l’estiu el tindrem, però no són matemàtiques”. Segons explicava, el procés és complex. “Es realitzen informes per anar desenvolupant el mecanisme, amb anàlisis de responsables de l’Església a Tarragona i la Comunitat, així com el Col·legi de Consultors a Tortosa i algun seglar, per concretar l’elecció, després hauran tres candidats proposats des de la Nunciatura i Roma escollirà”.

Fonts eclesiàstiques apuntaven al gener que una seu episcopal desocupada, sense Bisbe propi, “és una veritable anomalia i una excepció momentània”. El camí ha estat més llarg de l’esperat, però aquesta primavera, després de diversos mesos de ‘buit’, la Diòcesi de Tortosa tindrà Bisbe.

Més informació: