El Ple de Morella no arriba a un acord en la Llei de Reforma de l’administració local

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 15 de març de 2013 .
Etiquetes: , , ,

El Ple de l’Ajuntament de Morella torna a preocupar-se per la nova reforma de l’Administració Local que planeja el Govern Central. Fa unes setmanes, el Consell de Ministres va donar el vist i plau al avantprojecte de la reforma d’una llei per a la racionalització i la sostenibilitat de l’Administració Local. Una llei que suposarà limitar les competències municipals i que es traduirà en què els consistoris no podran assumir serveis relacionats amb la sanitat, serveis socials o educació, que seran competència íntegra de les comunitats autònomes. La reforma no obligarà, com en un principi contemplava el primer esborrany, a que els municipis de menys de 20.000 habitants es fusionen. Ara bé, sí estipula una sèrie d’avaluacions sobre la gestió que, de no acomplir-se segons criteris d’eficiència marcats per l’estat, passaria a ser desenvolupada per la Diputació Provincial. Un conjunt de mesures amb les quals no s’està d’acord des de l’equip de govern del consistori morellà.

Des del Partit Popular s’argumenten motius econòmics per a donar suport a esta nova llei que vol apricar el govern de Mariano Rajoy. Des del govern central s’afirma que amb esta llei s’eliminarien duplicitats entre les administracions i s’estalviarien vora 3.500 milions d’euros. Des del grup popular de l’Ajuntament de Morella s’afirma que la Llei per a la Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local l’únic que pretén és que administracions que fins al moment funcionaven malament i desenvolupaven les mateixes competències, deixen de fer-ho.

Després de la intervenció del portaveu del grup popular municipal, des de l’equip de govern es lamentaria la contínua negativa a la gran part de les mocions presentades en les sessions plenàries.

El grup de l’oposició no entén per què els seus companys es preocupen tant per la decisió que prenen en les mocions. El portaveu del grup popular ho deixa ben clar.

Com sempre, l’alcalde de Morella tancaria el que ha sigut el punt més llarg de la sessió plenària del mes de març. Rhamsés Ripollés espera que els seus companys del grup popular reflexionen i se situen en contra d’una reforma que deixarà sense competències la major part dels consistoris de la comarca dels Ports.

La moció finalment no rebria el suport del Partit Popular i seria aprovada tan sols amb els vots favorables dels regidors de l’equip de govern.

Més informació: | | |