El Ple de Morella sol·licita un SAMU amb base en la localitat i l’ampliació a 24 hores de la de Vilafranca

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 15 de març de 2013 .
Etiquetes: , ,

L’Ajuntament de Morella va celebrar anit la sessió plenària corresponent al mes de març. En ella va destacar que els dos grups polítics del consistori van aprovar per unanimitat una moció per a exigir a la Generalitat l’ampliació del SAMU de Vilafranca a 24 hores i un servei d’este tipus amb base a Morella. La regidora de benestar social, Malú Blasco, agraïa que “el PP canvie el sentit del vot de l’últim ple i que torne a recolzar una qüestió tan bàsica per als ciutadans dels Ports, com és el SAMU”. No obstant això, va lamentar les constants justificacions que l’oposició va realitzar al cost del SAMU i la seua defensa a la Generalitat en esta mancança en el servei.

L’edila de benestar social defenia que “el SAMU és necessari per a poder donar una assistència sanitària ràpida, immediata i adequada a aquelles persones que ho necessiten i per a cobrir les necessitats bàsiques del servei sanitari”. Per a Blasco, “Morella mereix una sanitat digna i un SAMU agilitza la primera exploració a un pacient i pot salvar més vides”. En el text de la moció també s’incloïa mostrar la solidaritat amb el poble de Vilafranca, per totes les accions reivindicatives que s’han dut a terme perquè no s’elimine este servei.

Cal recordar que l’únic SAMU que està en la zona sanitària de Morella és el de Sant Mateu, a més de 40 quilòmetres de distància. A més, la de Vilafranca, que pertany a una altra demarcació territorial però que dóna cobertura a gran part de la comarca dels Ports, s’ha retallat i només opera durant dotze hores al dia. Ambdós municipis es troben a més de 30 minuts de Morella i les distàncies s’incrementen fins a municipis com Xiva, Ortells o Sorita. A més, el Centre de Salut de Morella a penes compta amb mitjans tecnològics, la qual cosa comporta que els veïns hagen de desplaçar-se fins a Vinaròs, a setanta quilòmetres, per a realitzar-se radiografies o exploracions importants.

Resta de l’orde del dia
A més d’este punt, en el ple es van debatre altres quatre mocions presentades per l’equip de govern. Els dos grups polítics es van unir per a exigir a la Generalitat la millora dels accessos a Morella, per a instar a la Diputació de Castelló que ajude a sufragar l’elevat cost del dispositiu contra les nevades i, per a reivindicar el Dia de la Dona i els distints actes realitzats en el municipi. No obstant això, la moció contra la Reforma de l’Administració Local es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern i, en contra dels populars. Finalment, també es va donar compte de la situació econòmica de l’Administració de Vallivana i es va agrair el treball que està duent a terme l’administrador.

Més informació: | |