Bankia es compromet amb la Diputació a garantir el servei bancari a tots els municipis on disposa d’oficines

comarquesnord.cat . Castelló . divendres, 15 de març de 2013 .
Etiquetes: , , ,

El vicepresident de la Diputació de Castelló, Miguel Barrachina, ha mantingut una reunió de treball amb el director territorial de Bankia per a Castelló i València nord, Rafael Ferrando, amb l’objectiu d’abordar solucions davant del previsible tancament d’oficines bancàries als xicotets municipis de la província.

D’aquesta manera, Ferrando ha traslladat a la institució provincial el compromís de Bankia per garantir el servei en tots aquells municipis de la província on disposa d’oficines, bé siga mitjançant la instal·lació de caixers automàtics amb majors prestacions, reduint l’horari d’atenció al públic o a través d’una oficina bancària mòbil que recorrerà alguns pobles de l’interior.

Cal recordar que al voltant del 40% dels municipis de la província es troben en risc d’exclusió bancària, a causa de la reestructuració de les entitats financeres. Açò suposa que molt veïnat, sobretot la població major que pateix la bretxa digital, s’haurà de desplaçar fins a altres localitats per a realitzar les seues gestions bancàries.

Segons el director territorial, “Bankia està en aquests moments dosificant el tancament d’oficines fins que tinga preparades aquestes mesures alternatives, realitzant un gran esforç perquè els municipis no es vegen afectats davant de la reestructuració”.

Per la seua banda, Barrachina ha mostrat “la seua comprensió davant de l’exigència de Brussel·les del tancament immediat de part de les seues oficines” i ha agraït “la sensibilitat de Bankia per tindre en compte la població que viu a localitats xicotetes i que no mereixen quedar-se sense un servei tan fonamental com és el bancari”.

Aquesta iniciativa ve impulsada pel president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, qui ahir va comparèixer davant dels mitjans de comunicació, acompanyat del portaveu del PSPV, Francesc Colomer, i del BLOC, Enric Nomdedéu, per a anunciar que “la institució provincial primarà aquells bancs que mostren una major sensibilitat amb la problemàtica de la banca rural que afecta els xicotets municipis de la província. Hi ha situacions que mereixen la força del consens polític”.

D’aquesta manera, Moliner s’ha compromés a col·laborar amb aquells bancs que garantesquen de la millor forma possible la prestació del servei al món rural, els quals tindran preferències per a gestionar els fons líquids de la Diputació, que a principis d’any ascendien a 19 milions d’euros. A més, molts municipis també han acordat col·laborar amb els bancs a través de la cessió d’espais municipals, a manera d’oficines, durant alguns dies de la setmana.

“Davant d’aquesta tessitura, la Diputació no podia quedar-se de braços creuats, perquè el veïnat del nostre interior no mereix privar-se d’aquest servei bàsic, perquè no podem deixar que els nostres pobles facen un pas arrere, i perquè sabem que es poden buscar solucions”, ha apuntat el president provincial.

Més informació: | | |