La Portellada i Fórnols estan preparats per a albergar el primer Ral·li del Matarranya

comarquesnord.cat . Fórnols . divendres, 15 de març de 2013 .

El certamen de Ral·lis en el Campionat d’Aragó 2013 arrencarà este mateix diumenge 17 de març amb la disputa del primer Ral·li de la Comarca del Matarranya, organitzat per l’Automóvil Club Circuito Guadalope i amb la col·laboració de la Comarca del Matarranya i els ajuntaments de La Portellada i Fórnols. La prova es desenvoluparà a la carretera TE-V-3004 des de la població de La Portellada fins al dipòsit d’abans de la N-232, al punt quilomètric 112,8, passant per la localitat de Fórnols, amb un recorregut total cronometrat de 11,3 km. Este tram es recorrerà en tots dos sentits amb tres passades a cadascun d’ells, de manera que el quilometratge total de la prova serà de 67,8 km.

Jesús Baquero, president del Automóvil Club Circuito Guadalope, va concretar que el primer Ral·li del Matarranya serà la prova inaugural del Campionat Regional de Ral·lis, que enguany tindrà set proves. En relació al recorregut, que acumularà un quilometratge de 67,8 quilòmetres, este serà “sinuós, a gust de tots els pilots”, un tram “exigent i molt espectacular” on es demostrarà “les possibilitats reals de cada pilot”. Un ral·li inaugural on estaran presents els grans candidats al títol. Com no, participarà Guillermo Aso, que ha segut el guanyador de les últimes temporades. També estaran Carmelo Callén i José Luis Carrillo, que sumats a Luis Bonillo i Fernando Compairé, seran els grans candidats a podi.

Finalment, al Ral·li del Matarranya està previst que participen un total de 12 equips, i des de l’organització han reconegut que n’esperaven entre 15 i 20 assistents, tot i que també són conscients de que “no hi ha diners, no hi ha espònsors i costejar este hobbie no és fàcil”. Tot i això, La Portellada i Fórnols tenen previst viure un gran cap de setmana automobilístic. Dissabte a partir de les cinc de la tarda, la zona de la Bassa de Fórnols aplegarà les verificacions, mentre que el diumenge a partir de les vuit del matí, La Portellada serà el punt de reclam dels amants i de la passió pels cotxes. Els pilots faran sis trams durant el matí en un ral·li on està previst que el primer participant ixo a les nou del matí i que s’allargue fins les dos i mitja de la tarda.