Presentació de la Setmana Santa a Vilafranca

comarquesnord.cat . Vilafranca . dissabte, 16 de març de 2013 .
Etiquetes: , ,

La Junta de la Setmana Santa de Vilafranca realitzava un acte de presentació del cartell anunciador, al Saló d’Actes de la Casa Social. És la primera vegada que té lloc una iniciativa d’aquestes característiques, que pretén donar un impuls als actes de Setmana Santa al municipi. Vilafranca compta amb diverses processons importants durant aquestes jornades, com la processó al Calvari del Dimecres Sant, la processó de l’Enterrament de Jesucrist el Divendres Sant i la processó de l’Encontre en la jornada del Diumenge de Pasqua. A l’acte de presentació del cartell i de la Setmana Santa es comptaría amb la presència de Jaime Vives, Pepe Redón i Miguel Ángel Barreda, membres de la Junta organitzadora.

L’any passat, la Junta de Setmana Santa donaría passos importants, que es pretenen consolidar i intentar seguir amb avançant. La Junta s’encarrega també del material, com la preparació de les imatges per a les processons i de les vestes.

La col·laboració per part de la gent de Vilafranca és imprescindible. Des de la Junta de la Setmana Santa es considera que el sentiment cristià no ha desaparegut ni molt menys i que aconseguir un major lluiment de les processons està exclusivament en la voluntat de la gent.

La Junta de la Setmana Santa pretén recuperar en part el gran esplendor d’aquestes processons, especialment la del Divendres Sant. Sis passos processonals son trets al carrer en aquesta processó. L’Oració en l’Hort de les Oliveres, Jesús Nazareno, Crist Crucificat, la Pietat, el Sepulcre i la Verge dels Dolors. Es fa una crida per a que la col·laboració siga important i tots els passos processonals puguen eixir al carrer. Especialment majestuosa és l’Oració en l’Hort, conegut com al “Olivo” de l’escultor Terenci Farré, considerada com a una de les imatges més valuoses de la província de Castelló.

Tot està a punt a Vilafranca per celebrar la Setmana Santa, que s’iniciarà aquest diumenge amb la celebració dels Rams, que simbolitzen l’entrada de Jesús a Jerusalem. Durant tota la propera setmana, les processons pels carrers de Vilafranca recordaran les escenes de la Passió i Mort de Jesucrist. Des de la Junta de Setmana Santa i la Parròquia Santa María Magdalena s’espera poder realitzar-les amb el màxim esplendor i amb totes les ‘peanyes’ al carrer.

Més informació: | |