Guillermo Aso guanya el primer Ral·li del Matarranya

comarquesnord.cat . Fórnols . diumenge, 17 de març de 2013 .

La Portellada i Fórnols han vibrat este diumenge (17 de març) amb el soroll dels motors durant la disputa de la prova inaugural del Campionat Regional de Ral·lis. El Ral·li del Matarranya ha inaugurat la temporada amb una prova molt exigent per als participants, i que ha vist com Guillermo Aso i Justo Ubieto (Mitsubishi Lancer Evo IX) es consoliden com a favorits per al títol després de guanyar al Matarranya. Un Ral·li on finalment hi van participar 11 cotxes, que van fer sis passades del tram de 11,3 quilòmetres comprès entre La Portellada i el dipòsit que hi ha abans d’arribar a la N-232 per Fórnols.

Tancada la prova inaugural, l’associació al volant i al tram Aso – Ubieto es va emportar el ral·li, que ja van encarar des del segon tram sense abandonar la primera posició. Tot i això, l’equip format per Luis Bonillo i Carlos Hueso (Mitsubishi Lancer Evo VIII) va guanyar el primer tram. La victòria de Aso va estar marcada per una diferència de 29 segons sobre el seu màxim rival a la pista. La tercera posició, en canvi, va estar renyida fins el final, tot i que va caure a mans de Álvaro Tomàs i Luis Carlos Álvaro (Peugeot 205), que es van mantindre en ella en els tres últims trams.

La suau pluja va marcar este primer Ral·li Comarca del Matarranya, on el recorregut destacava també per ser molt exigent, de molts de revolts i una mica accidentat. L’aigua va requerir més concentració als pilots, i van fer el ral·li més dur del que de per sí era. Des dels pobles que han acollit la prova, l’alcalde de Fórnols, Ernesto Serrat, va apuntar que “això és un al·licient que tenim als dos pobles, important per a natres”. L’alcalde de Fórnols va afegir que “el dia no és molt amable, però tenim molta expectació. La gent dels pobles ix a veure els cotxes, opinen, comenten i s’ho passen bé”.

Per la seua part, el president de la Comarca, Francisco Esteve, va destacar que “tot i que el dia no ha estat del tot bo, no fa fred i ha generat molta expectació”. Esteve va dir al respecte que “amb estes iniciatives també dones a conèixer el territori i impulses proves esportives”. El però és la coincidència amb la Marxa Senderista, però darrere “hi ha un munt de permisos, un munt de papers, i t’has de seguir en un calendari i va ser impossible que no es solapés”. Des de l’entitat van agrair el paper del Automóvil Club Circuito Guadalope per organitzar la prova i van concretar que “ens agradaria que el Ral·li del Matarranya no acabe aquí”.