LA FALSA: “Habemus Papam?”

Joan Carles Marcobal . 17 de març de 2013 . 1 comentari
Etiquetes: , ,

És prou probable que quan vostès passen els seus ulls per aquestes línies els seguidors de Crist ja compten amb un nou Sant Pare. Començo a escriure aquestes línies pocs minuts després que la Cúria Cardenalícia s’hagi tancat per començar el conclave per a la tria del nou Bisbe de Roma, el que ha de substituir al dimitit Ratzinger.

Incomunicats a una Capella Sixtina tancada i barrada, 115 cardenals intentaven o intenten encara trobar inspiració en l’Esperit Sant per elegir encertadament al nou ocupant de la Càtedra de Sant Pere. Prèviament, fa unes jornades, el ‘camarlengo’ destruïa l’anell de Benet XVI a cops donats amb un martell d’argent i marfil -les costums vaticanes no són barates- com a símbol de que el temps de l’expontífex ha passat. O no? Personalment crec que poden haver maneres menys ostentoses de triar un alt dignatari, tant i més si és el màxim representant de Crist a la Terra, a aquest anomenat vall de llàgrimes.

Com tampoc entenc com es pot sentir l’Esperit Sant al mig de les negociacions secretes i internes entre els Cardenals, àvids de poder i de servir a Déu… i a l’Església. Les representacions no estan gens malament per a les festes dels pobles però una teatralització d’aquest nivell no està bé per als ministres de Jesús, qui va dur una vida amb molta menys pompa que la vista aquesta setmana, salutacions militars incloses de la Guàrdia Suïssa. En els temps que estem vivint i patint, si va ser criticable una trobada política a un hotel de la mateixa manera ho hauria de ser aquest esdeveniment eclesiàstic.

Més informació: | |

1 comentari

  1. Els “seguidors de Crist” ja tenim un Pare. És Crist. No ens fa cap falta un impostor que es faci anomenar Vicari de Crist a la terra. El què faci l’Església catòlica apostòlica i romana, és qüestió dels seus membres. Si us plau, als cristians no ens barregin dins d’aquestes parafernàlies que als romanistes els hi són tant preuades.
    Atentament