Morella amplia l’oferta del castell amb la rehabilitació d’un Cos de Guàrdia

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 18 de març de 2013 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Morella ha inaugurat aquest dilluns la nova “Sala del Carlisme”, en un rehabilitat Cos de Guàrdia del Castell. Amb esta s’ha ampliat l’oferta cultural, patrimonial i turística de la principal fortalesa de la localitat. El nou espai renovat es troba davant de la torre de la Pardala, en el segon anell del castell. Precisament, esta és la zona més recuperada del castell, ja que està al costat de les zones d’artilleria i el Palau del Governador.

El director dels museus de Morella, Carlos Sangüesa, ha sigut l’encarregat d’explicar alguns passatges històrics d’importància. A més, l’alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés, altres regidors de la corporació i desenes de veïns han assistit a esta inauguració.

El primer tinent d’alcalde, Rafa Pallarés, afirma que “per mitjà d’estes actuacions s’ha millorat l’aspecte visual del castell i s’ampliarà l’oferta turística i cultural de la fortalesa”. A més, l’edil explica que “la zona del Palau del Governador és un gran atractiu per als visitants pel seu valor històric, els seus miradors i l’exposició que ajuda a entendre la importància de Morella en la història”. “Esta oferta és possible ja que en els últims tres anys s’ha condicionat el palau i s’ha realitzat l’obra de consolidació de la zona d’artilleria i, ara, ampliarem els atractius turístics amb la millora del cos de guàrdia”, afegia Pallarés.

Les obres s’han desenvolupat en les últimes setmanes i han consistit en el condicionament del cos de guàrdia. S’ha millorat la teulada, les finestres i la porta d’entrada. A més, s’ha traslladat material de l’antic museu ubicat en la torre de la Nevera, per a mostrar la història de Morella.

Més informació: