El Consell de Ministres aprova obres d’emergència a la muralla de Morella

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 20 de març de 2013 .
Etiquetes: , ,

Segons ha informat l’Executiu, l’ajuntament de Morella va remetre un informe al Govern comunicant la solsida parcial d’un tram de la muralla del castell com a conseqüència del fort temporal que es va produir en la localitat el passat 28 d’agost.
 El consistori va sol·licitar ajuda per procedir a la rehabilitació de la muralla i va informar sobre la necessitat d’actuar amb caràcter immediat per solucionar el greu perill que presenta l’estat actual de la mateixa.

El mal estat de conservació justifica la necessitat de recórrer a la realització d’unes obres d’emergència, ja que, de mantenir-se aquesta situació, s’estaria davant un seriós perill d’esfondrament, amb la consegüent situació de greu risc per als veïns i persones que circulin per la zona, ha assenyalat el Govern en la referència del Consell.
 S’afegeix a més la necessitat d’adoptar mesures fonamentals que permeten la conservació d’aquest Bé d’Interès Cultural i evitin la seva completa deterioració.

L’aprovació del Consell de Ministres es centra en el primer projecte presentat, sense considerar la darrera solsida patida la setmana passada degut al temporal d’aigua i neu que ha deixat un forat de 30 metres. Actualment, s’està fent l’anàlisi del despreniment i es tindrà d’avaluar l’ampliació del pressupost i de la pròpia actuació. Des del consistori morellà s’ha demanat ampliar el projecte per tal de rehabilitar tot el tram de muralla afectat que estava en molt mal estat abans d’aquestes solsides.

Més informació: | |