GECEN convida a Montero Energy a “marxar amb els seus diners, els seus terminis i els seues garanties mediambientals” respecte al fracking

comarquesnord.cat . València . dimecres, 20 de març de 2013 .
Etiquetes: , , , ,

GECEN demana a l’administració valenciana que deixe clar a l’empresa energètica que la salut pública, l’aigua, el paisatge, el medi ambient, la seguretat, etc. no es compra amb xec algun, ni laboral ni econòmic. 
L’associació demanda la prohibició de la fracturació hidràulica atenent al principi de prevenció i a la gravetat de les afeccions previstes, assumint els informes tècnics contrastats, entre ells els de la Unió Europea.

“Esperem que l’administració no substitueixi les garanties legals i terminis, que tota proposta d’aquest tipus ha de seguir, pels terminis que dicte l’empresa” apunten.

Segons assenyalen, el poderós lobby energètic exigeix rapidesa el que en opinió de l’associació significa “mediocritat a les declaracions ambientals, que entenem han de ser negatives si s’analitzen amb independència i rigorositat, i significa tracte diferenciat respecte als tramitis normals”. A més, es qualifiquen a si mateixos els qui pretenen donar pressa doncs podem entendre que consideren que a l’administració valenciana la hi pot pressionar i que això donarà fruits a l’empresa.

Deixar clar a l’empresa que l’estat de dret i les garanties mediambientals es van a complir a la Comunitat Valenciana, té de ser una prioritat del govern valencià. La certesa aparent que té l’empresa que això igual no és així i que es pot donar pressa i obtenir bons resultats amb això és “indignant”, i de ser cert situaria a la Comunitat Valenciana en lloc privilegiat dins del rànquing de les repúbliques bananeres.

Més informació: | | | |