El Matarranya demana claredat a la DGA en competències d’ensenyament

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 21 de març de 2013 .
Etiquetes:

Davant les últimes informacions associades a les competències sobre guarderies i sobre el manteniment de les escoles a mans d’ajuntaments i comarques, des del Matarranya s’ha demanat claredat davant este traspàs competencial. Al respecte, el president de la Comarca, Francisco Esteve, va dir que “no sabem res de concret. Està la proposta de les escoles infantils, on des de Comarca estem amb elles en el transport escolar”. Ara, però, “es parla de més coses, perquè hi ha quasi 100 xiquets que van a les escoles infantils” al Matarranya. Per tant, caldria una base sòlida de futur, perquè “no és molt normal que es finance esta competència amb els diners de les Comarques”.

Les informacions associades a les competències educatives va més enllà, i “després ens diuen que Saragossa i nuclis pròxims” s’encarregarà de la gestió la “pròpia DGA. I jo voldria saber, com a president, voldria saber eixa quantitat. Perquè vull que un xiquet de Saragossa sigui igual que un del Matarranya, i que natres no siguem menys. Cal saber molt bé com anirà tot”, perquè si no, “una vegada més els territoris més menuts serem els perjudicats”. Al respecte, Esteve va defensar el paper de les Comarques, recordant que “els pobles, la gent, les comarques, no tenim els mateixos problemes ni les mateixes circumstàncies, i es van crear les Comarques per a intentar resoldre estes diferències”.

. ‘Les Comarques, així, no tenen sentit’

El president de la Comarca del Matarranya es va queixar de que part del pressupost de l’ens comarcal vingui marcat per uns convenis que, primer de tot, s’haurien de firmar, i que d’alguna forma limitat la independència de l’administració. Segons Esteve, “una vegada des de la DGA et marquen què has de fer, ja no val per a res. Si es lliguen uns pressupostos, al final no caldrà que estiguem les comarques”. Esteve va afegir que “no pot ser que tres administracions tinguen les mateixes competències” com està passant a les escoles infantils, on ara “la Diputació té una partida i les comarques possiblement també. S’estan fent les coses diferent al que van dir”, allò d’un ens, una competència.

Més informació: