Els alumnes de Fórnols i Torredarques ja es queden a dinar a les escoles dels pobles veïns

comarquesnord.cat . Torredarques . dijous, 21 de març de 2013 .
Etiquetes:

Els xiquets de Fórnols i Torredarques que van a les escoles rurals de pobles veïns ja es beneficien del servei de monitors i de menjador que han impulsat el Govern d’Aragó i la Comarca del Matarranya. A finals de febrer, la directora provincial d’Educació, Begoña Lahoz, es va reunir amb els representants polítics i els pares afectats per a buscar una solució a esta realitat. Finalment, els alumnes de Fórnols i Torredarques es quedaran a dinar a l’escola de La Portellada i de la guarderia de Mont-roig, respectivament, mentre que els xiquets de la Torre del Compte es quedaran a dinar a casa d’uns familiars.

Al respecte, el president de la Comarca del Matarranya, Francisco Esteve, va subratllar que “el servei de menjador i de monitoratge es va posar en marxa a inicis de mes”, i va valorar el resultat de l’última trobada amb Begoña Lahoz. De fet, “la reunió amb la directora provincial d’Educació va ser molt productiva, i ara els xiquets de Fórnols ja es queden a La Portellada en una aula que ha estat adequada”, com els de Torredarques es queden “a la guarderia de Mont-roig”.

. Compra de neveres i microones

Esteve va afegir que “a La Portellada s’ha adequat una aula, i des d’aquí els hem ajudat amb la compra d’una nevera i un microones”. Al centre escolar “hi ha una persona que cuida dels xiquets d’una a tres de la tarda”. Per la seua banda, i en el cas dels xiquets de la Torre del Compte, es va estudiar el cas “i al final uns xiquets es queden a casa d’uns familiars i la Comarca només fem el transport escolar”. A la guarderia de Mont-roig hi ha una persona que es fa càrrec dels xiquets de Torredarques d’una a tres de la tarda.

Pel que fa als viatges que dóna el servei de transport escolar, en estos moments pel de matí es cobreixen els pobles de Fórnols i la Torre del Compte, mentre que per la tarda es fa el servei a Torredarques. D’esta manera, els pares dels xiquets de pobles sense escola han de fer la meitat dels viatges que feien fins ara. A la reunió que van mantindre pares i polítics comarcals amb Begoña Lahoz també es va plantejar la possibilitat de reconèixer les característiques peculiars del Matarranya a l’hora de rebre transport escolar.

. ‘El transport escolar no arribarà mai’

Segons va concretar el president del consell comarcal, “a la directora provincial li vam plantejar tindre en compte estes característiques demogràfiques, ja que per a aconseguir transport escolar a un poble es necessiten un mínim de sis xiquets. I això vol dir que en estos pobles, el transport escolar no arribarà mai”. Com a solució, de moment s’ha creat esta col·laboració entre DGA i Comarca amb l’atenció dels monitors. Un servei amb el que els pares, de moment, “estan molt contents”, va sentenciar Esteve.

Més informació: